Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Вересень 2016 19:41

Диспут кандидатів у президенти США

Rate this item
(0 votes)

26 вересня 2016 року відбувся перший раунд телевізійних дебатів кандидатів на посаду президента США — Хілларі Клінтон і Дональда Трампа. Соціологічні опитування фіксують певну перевагу Хілларі Клінтон над Дональдом Трампом, але близько 10% виборців остаточно з вибором не визначилися. На цю групу виборців спрямовано телевізійні дебати.
Напередодні дебатів команда Хілларі Клінтон нанесла превентивний удар по Дональду Трампу, повідомивши, що республіканець Джордж Бушстарший оголосив про намір голосувати проти свого однопартійця. Ця інформація розколює Республіканську партію та, як сподіваються демократи, дезорієнтує електорат Дональда Трампа. Радники останнього «відіграли» цю інформацію, посилаючись на протестні настрої значної частини виборців.
Політичні технологи Республіканської партії намагаються грати на суспільних настроях тієї частини виборців, які невдоволені домінуванням політичних династій Бушів і Клінтонів.

Цей приклад показує, що аргументи і контраргументи Клінтон і Трампа фіксують факт того, що жодному з кандидатів поки що не вдається здобути переконливу перемогу.
Помітним фоном фінішної частини виборчої кампанії стають часті акти насилля. Напередодні першого раунду телевізійних дебатів Клінтон і Трампа у місті Шарлот штату Північна Кароліна відбулися сутички між афроамериканцями та поліцейськими. Черговим приводом стало вбивство афроамериканця. Цей факт вкотре актуалізує расовополітичні фактори виборчої кампанії у США.
Серйозні соціологічні опитування свідчать, що Дональда Трампа негативно сприймають 94% афроамериканців і 89% іспаномовного населення США. Обіцянка Трампа створити більше робочих місць має підтримку тих груп населення, які найбільше страждають від безробіття. Серед афроамериканської молоді таких майже 58%. Це свідчить, що ситуація залишається динамічною і досі невизначеною. Тому будьяке необережне слово може коштувати будькому з провідних кандидатів перемоги.
Не можна виключати певної несподіваної події в середині США або ззовні, яка позначиться на результаті голосування 8 листопада 2016 року. Такими само невизначеними факторами залишаються наступні раунди телевізійних дебатів Хілларі Клінтон і Дональда Трампа.

Андрій МАРТИНОВ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».