Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Вересень 2018 13:23

НОК України затвердив склад збірної на юнацькі Олімпійські ігри-2018

Rate this item
(0 votes)

Україну на ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх в аргентинському Буенос-Айресі представлятимуть 55 юних спортсменів.

Також 2 ліцензії (у важкій атлетиці) на ЮОІ-2018 перебувають у стадії очікування підтвердження. Про це повідомляє прес-служба НОК України.
Юні українські олімпійці представляють 19 регіонів країни. Поіменний склад команди відповідно до здобутих українськими спортсменами ліцензій для участі в Іграх-2018 та пропозицій національних федерацій з олімпійських видів спорту затвердив Виконавчий комітет Національного олімпійського комітету України.

Українці виступатимуть у 22 видах спорту: бадмінтоні, баскетболі 3х3, боксі, боротьбі вільній, велоспорті, веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное, гімнастиці спортивній, гімнастиці художній, дзюдо, карате, легкій атлетиці, плаванні, скелелазінні, спортивній акробатиці, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, сучасному п’ятиборстві, тенісі, тхеквондо, фехтуванні.
В олімпійському Буенос-Айресі з 6-го по 18 жовтня змагатимуться 3998 юних атлетів (1999 хлопців та 1999 дівчат) віком 15–18 років із 206 країн, які розіграють нагороди у 32 видах спорту.
Зазначимо, що за історію виступів на літніх та зимових Юнацьких Олімпійських іграх українці здобули 70 медалей, 20 з яких найвищого ґатунку, 22 — срібні та 28 — бронзові.
* * *
Стали відомі деталі церемонії відкриття ЮОІ-2018: уперше в сучасній олімпійській історії урочистості відбудуться не на стадіоні, а на відкритому майданчику у центрі міста і будуть доступні для всіх охочих. Про це повідомляє прес-служба НОК України.
Олімпійський оргкомітет обрав для цієї мети одну з головних архітектурних пам’яток аргентинської столиці — Обеліск.
У церемонії будуть задіяні близько 2000 людей, у тому числі 350 артистів, музикантів та техніків всесвітньо відомого Шоу-театру Fuerza Bruta.
Кульмінацією яскравого шоу традиційно стане парад країн-учасниць та запалення олімпійського вогню.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».