Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Листопад 2018 18:55

Володимир Кличко виступив на підтримку боксу як олімпійського виду спорту

Rate this item
(0 votes)

Ле­ген­дар­ний ук­ра­їн­ський бок­сер, дво­ра­зо­вий чем­пі­он сві­ту в су­пер­важ­кій ва­зі, пе­ре­мо­жець Олім­пі­ади-1996 Во­ло­ди­мир Клич­ко ви­сту­пив на під­трим­ку бок­су, який мо­жуть ви­клю­чи­ти з про­гра­ми Олім­пій­ських ігор.
Відповідне відео із заявою Володимир Кличко розмістив на своїй сторінці у Facebook.
«Я втілив у життя свою мрію, завоювавши золоту медаль на Олімпійських іграх 1996 року в Атланті. Тепер бокс ризикує втратити місце в олімпійській програмі Ігор у Токіо 2020 року, знищивши мрії молодих боксерів, які були і в мене, позбавивши їх шансу не лише на перемогу, але й навіть просто на участь у змаганнях.

Упевнений, що на зусилля WBA/ProAm, спрямовані на захист боксу як олімпійського виду спорту, потрібно звернути увагу Міжнародному олімпійському комітету (МОК), як і на можливі покращення.
Крім того, давайте не будемо недооцінювати інтереси шанувальників боксу, які, як і раніше, цінують цей класичний спорт як учасника програми минулих і майбутніх Олімпійських ігор», — цитує Кличка klitschko-brothers.com.
* * *
Міжнародний олімпійський комітет може виключити бокс із програми літніх Олімпійських ігор 2020 року через проблеми в профільній асоціації.
Про це повідомляє DW.
«МОК залишає за собою право вивчити питання включення боксу в програму Всесвітніх юнацьких ігор у Буенос-Айресі в 2018 році й Олімпійських ігор у Токіо у 2020 році», — йдеться в заяві виконкому МОК.
Зокрема, МОК висловлює велику стурбованість станом речей у Міжнародній асоціації любительського боксу (AIBA).
Як зазначається, після призначення тимчасовим виконувачем обов’язків керівника AIBA Гафура Рахімова з Узбекистану, якого Міністерство фінансів США назвало одним із провідних представників злочинного світу своєї країни, МОК розпочав розслідування щодо керівництва Боксерської асоціації і до його закінчення припинив співпрацю з AIBA, включаючи фінансові виплати.
Крім того, МОК зажадав від Асоціації детального звіту про керівні структури, фінанси та внутрішню антидопінгову систему.
У AIBA це рішення назвали «вкрай розчаровуючим», а також висловили сподівання переконати МОК у тому, що «помилки минулого не повторяться».
Як відомо, в листопаді 2017 року після винесення вотуму недовіри тодішній президент AIBA Чінг-Куо Ву залишив свою посаду.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».