Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Липень 2018 14:52

Усик – абсолютний чемпіон світу

Rate this item
(0 votes)

Український боксер Олександр Усик здобув у ніч із суботу на неділю яскраву перемогу над Муратом Гассієвим із Росії у московському спорткомплексі «Олімпійський».

Олександр став абсолютним чемпіоном світу, завоювавши пояси WBC, WBO, WBA, IBF, The Ring, Кубок Мохаммеда Алі та 10 млн дол. призових, повідомляє Укрінформ.
12-раундовий бій пройшов за тотальної переваги українського боксера, якому всі троє суддів віддали перевагу за очками (120:108, 119:109, 119:109).

Згідно з офіційною статистикою українець завдав 939 ударів, тоді як його суперник лише 313, повідомляє Klitschko-brothers.com.
«252 удари Олександра досягли мети, у росіянина — 90. Усик 99 разів влучив джебом, Гассієв — 9», — зазначається у повідомленні.
Цей фінальний поєдинок Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) мав відбутися 11 травня у Джидді (Саудівська Аравія), але через травму Усика був перенесений на пізніший термін. Нові торги на проведення бою 21 липня виграла російська сторона, тому наш боксер був змушений проводити поєдинок «на рингу» суперника.
До речі, на попередніх стадіях Суперсерії Олександр також боксував у гостях. У 1/4 фіналу він нокаутував представника Німеччини Марко Гука у Берліні, а у півфіналі за очками здолав у Ризі латиша Майріса Брієдіса.
Уродженець столиці Північної Осетії Владикавказа Гассієв, нагадаємо, у чвертьфіналі WBSS нокаутував поляка Кшиштофа Влодарчика, а в 1/2-й достроково переміг іспанця Юньєра Дортікоса.
Перемога над Муратом Гассієвим у фіналі WBSS дозволила українському боксеру піднятися з 10-го на 7-е місце у всесвітньому рейтингу BохRec, обійшовши Мігеля Берчельта, Лео Санта Круса і Ентоні Джошуа, пише Sport.ua. Слід зазначити, що рейтинг BoxRec позбавлений людського фактора і місце в ньому вибирає комп’ютер після статистичного аналізу.
Ще один українець — Василь Ломаченко — на даний момент перебуває на 4-му місці в рейтингу.
23-го липня в аеропорту «Київ» (Жуляни) десятки людей зустрічали Олександра Усика. Присутні вітали переможця аплодисментами, скандували: «Слава Україні!» і «Чемпіон!».
«Дякую всім за прийом! Дуже приємно повернутися додому!» — сказав Усик на прес-конференції після прильоту до Києва.
Він також зазначив, що спокійно ставиться до того, що став абсолютним чемпіоном світу. За його словами, виграний ним Кубок везуть в Україну машиною.
«Я був дуже здивований тим, що мене підтримували багато москвичів», — сказав Усик під час прес-конференції.
«Далі у мене відпочинок, скучив за дітьми, хочу побути з родиною», — додав боксер.
* * *
Абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі Олександр Усик після перемоги у фіналі WBSS заявив, що готовий провести наступний бій у суперважкій ваговій категорії.
Також він звернувся до британського боксера Тоні Беллью, 35-річного екс-чемпіона WBC у важкій вазі, повідомляє isport.ua.
«Після цього поєдинку нам із командою треба добре відпочити й відновитися, і тоді ми подумаємо. Я чув, що Тоні Белью говорив, що хоче бою з переможцем Суперсерії, і він якраз боксує в суперважкій ваговій категорії.
Мій друг, я готовий. Якщо він не захоче спуститись у важку вагу, я із задоволенням піднімусь у суперважкий дивізіон. Доведеться просто їсти макарони на вечерю», — заявив український чемпіон.
* * *
Володар боксерського титулу WBC британець Тоні Беллью прийняв виклик абсолютного чемпіона Олександра Усика на бій і вже розповів про те, як переможе українця.
Крім того, британець заявив, що це буде останній поєдинок у його кар’єрі, повідомляє talkSPORT.
«Усик щойно увійшов в історію — став першим переможцем Суперсеріі, володарем Кубка Мохаммеда Алі. Він — володар всіх чотирьох титулів і навіть титулу за версією The Ring. І кого ж він першим викликає на бій? Першим з його вуст зірвалося саме моє ім’я!
Я не наївний і не вважаю, що кращий за Усика. Постараюся скористатися з його помилок. Попадання у підборіддя все вирішить. Я вам — не Гассієв. У мене удар більш серйозний», — сказав Беллью.
Нагадаємо, у травні нинішнього року 35-річний Тоні Беллью нокаутував в Лондоні свого знаменитого співвітчизника Девіда Хея.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».