Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Липень 2018 16:35

Запорізький палац спорту годовий до змагань міжнародного рівню

Rate this item
(0 votes)

На реконструйованій арені «Юність» запорізький «Мотор» гратиме матчі гандбольної Ліги чемпіонів.
У Запоріжжі делегація Європейської гандбольної федерації проінспектувала реконструйований Палац спорту «Юність» і готова надіслати офіційне підтвердження того, що спортивний майданчик може приймати матчі європейського рівня.
Про це у розмові з журналістами заявив представник Комітету ЄГФ з питань проведення спортивних змагань Томас Гангель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це — чудова арена з багатьма приміщеннями. Ми впевнені, що тут будуть проводитися матчі найвищого рівня. Щойно повернемося додому, одразу надішлемо офіційне підтвердження того, що зал проінспектовано Європейською федерацією. Ми з нетерпінням чекаємо перших матчів», — зазначив Гангель.
Він підкреслив, що у запорізькому Палаці спорту втілено найсучасніші інженерні ідеї. Тут є VIPзона, місця для преси, зала оснащена 16 відеокамерами. Рівень освітлення може досягати 3 тис. люкс, притому що зазвичай у залах він не перевищує 1,6 тис. люкс. Роздягальні для спортсменів комфортабельні, оснащені масажним обладнанням, є досить велика кімната лікаря.
Реконструйована «Юність» стала домашньою ареною для запорізького гандбольного клубу «Мотор». Команда зіграє в основному раунді Ліги чемпіонів ушосте, але цьогоріч уперше прийматиме суперників у рідному місті. Раніше запорожці проводили домашні матчі в Харкові, Києві та Броварах.
Три сезони поспіль «Мотор» провів у групах С/D. Тричі українська команда виходила з групи до плейоф, проте цього було недостатньо для того, аби увійти до елітної групи А/В — на заваді стояла саме відсутність домашньої арени. Як тільки стало відомо, що реконструкція «Юності» добігає кінця, ЄГФ прийняла рішення підвищити статус «Мотору».
«Керівництво клубу зробило все для того, аби команда мала змогу тренуватись і грати у сучасних комфортних умовах. Тепер справа — за командою», — сказав представник Федерації.
Площа ПС «Юність» — понад 1300 кв. м, зал вміщує 3200–3500 місць для спортивних змагань і 5000 місць — для концертів.

Ольга СОЛОП, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».