Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Сiчень 2016 20:31

Втрачений титул

Rate this item
(0 votes)

Ук­ра­їн­ський бок­сер В’яче­слав Глаз­ков не зу­мів за­во­юва­ти ва­кант­ний ти­тул чем­піо­на сві­ту за вер­сією IBF у су­пер­важ­кій ва­зі. Він че­рез трав­му не зміг про­дов­жи­ти по­єди­нок про­ти аме­ри­кан­сько­го бок­се­ра Чарль­за Мар­ті­на, який і за­во­ював по­чес­ний тро­фей, здо­був­ши пе­ре­мо­гу тех­ніч­ним но­ка­утом у тре­тьо­му ра­ун­ді.

Перші два раунди пройшли в невисокому темпі без явної переваги когось із суперників. На 1-й хвилині третього раунду Мартін провів серію ударів, але не цей епізод став вирішальним у цьому поєдинку. Трохи пізніше Глазков, намагаючись завдати удару, пошкодив колінний суглоб і не зміг продовжити бій. Таким чином, перемогу технічним нокаутом отримав Чарльз Мартін

На момент зупинки бою на картах суддів спостерігалася рівність — на карті одного судді лідирував Мартін із рахунком 20:18, на карті іншого з таким же рахунком лідирував Глазков, а на карті третього судді була нічия.
По завершенні поєдинку американець не міг повірити у свою перемогу. «Я хотів продемонструвати все, до чого ми так довго готувалися. На жаль, це закінчилося так, як закінчилося. Але я скоро повернуся назад на ринг. Я так схвильований і до цього часу не усвідомлюю, що сталося. Нарешті я — чемпіон світу. Коли мій суперник упав, я навіть не зрозумів, що сталося, — знав, що не вдарив його. Шкода, що це так закінчилося. Але він був воїном. Сподіваюся, з ним усе гаразд і це не завадить його кар’єрі», — сказав Мартін.
У свою чергу, В’ячеслав Глазков так прокоментував свою поразку: «Це мав бути мій титул. Я послизнувся і відчув сильний біль у правому коліні. Я дуже засмучений. Я хотів би провести реванш після того, як відновлюся». Однак права на реванш в українця немає. Про це повідомив президент IBF Ліндсі Такер. Тепер Мартін може проводити добровільний захист титулу або ж об’єднувальний бій.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».