Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Серпень 2014 03:00

Принципова перемога «ДИНАМО»

Rate this item
(0 votes)

Центральним матчем другого туру чемпіонату України з футболу у Прем’єр-лізі стало протистояння між харківським «Металістом» та київським «Динамо». Більше проблем до матчу було у харків’ян. Легіонери поки що не прибули в розташування своєї команди. Хосе Соса, Джонатан Крістальдо, Себастьян Бланко і Алехандро Гомес не поспішають повертатися в Україну. І якщо без них харків’яни розібралися із «Зорею» у першому турі, то у матчі з «Динамо» явно простежувалися проблеми. 

Обидві команди на початку зустрічі вирішили не форсувати подій, однак перший забитий м’яч глядачі побачили вже на 15-й хвилині. Безус відмінною передачею знайшов Беланда, Юнес протягнув м’яч ближче до штрафного майданчика і віддав пас на Кравця, який у падінні проштовхнув м’яч повз Дішлековича. Після забитого м’яча малюнок гри не змінився.
«Металіст» не поспішав відкриватися і продовжував діяти другим номером, однак фактично всі контратаки харків’ян до небезпечних моментів біля воріт Шовковського не приводили. Варто згадати лише потужний удар з гострого кута від Азеведо, однак голкіпер обрав правильну позицію і загрозу ліквідував. У «Динамо» попереду також було мало гостроти, однак перед самою перервою кияни забили другий м’яч. За сумнівний фол Дішленковича проти Ярмоленка Жабченко призначив пенальті. Сам постраждалий його і реалізував.


Після перерви «Металіст» заграв гостріше і скоротив розрив у рахунку. Не обійшлося і тут без головного арбітра, який призначив пенальті за фол Шовковського на Вільягрі. Пенальті вдало реалізував Хав’єр. На 72-й хвилині зрівнювати рахунок міг Юссуф, однак Аїла після навісу на ближню стійку у падінні пробив повз ворота. Кияни відповіли на цей епізод двома небезпечними моментами. Спочатку Дішленкович парирував удар Кравця з близької відстані, а згодом швидку контратаку не зумів завершити Андрій Ярмоленко, який послизнувся у вирішальний момент. Заключні хвилини матчу запам’яталися лише обопільною грубістю, через що арбітр додав до основного часу п’ять хвилин. Утім, цього часу «Металісту» не вистачило, щоб урятувати гру.
Полтавська «Ворскла» знову підтвердила свій статус незручного суперника для українських футбольних грандів. І якщо проти «Динамо» у попередньому турі полтавці грали на тлі жахливої звістки про смерть президента клубу Олега Бабаєва, тому, очевидно, думки були не зовсім про футбол, то на матч із «Шахтарем» Василь Сачко максимально налаштував своїх підопічних.
У першому таймі обидві команди часто помилялися при передачах. До того ж у Полтаві встановилася спекотна погода, і головному арбітру одного разу навіть довелося на кілька хвилин зупинити гру. Сталося це після забитого м’яча. Пердута отримав передачу в центрі поля, пройшов уперед і вчасно віддав на Громова. Артем влучно пробив у кут воріт Каніболоцького — 1:0. Після цього «Шахтар» заграв швидше. Однак відновити рівновагу у першому таймі донеччанам не вдалося. А наприкінці тайму захисник гірників Шевчук упав у штрафному майданчику господарів. Костянтин Труханов пенальті не дав, чим викликав занадто емоційну реакцію гравця донеччан.
Другий тайм «Шахтар» почав швидше, але ледь не отримав м’яч у власні ворота. Спочатку Кучер зірвав вихід Громова сам на сам із голкіпером, за що міг отримати червону картку, а потім Громов скинув на Баранніка, котрий з близької відстані не зміг переграти Каніболоцького. «Гірники» відповіли ударом Гладкого у стійку воріт.
Розв’язка зустрічі припала на останні десять хвилин. Гладкий зрівняв рахунок, отримавши гарну передачу від Степаненка — 1:1. Пройшло ще дві хвилини, і «Шахтар» вийшов уперед. Степаненко встиг підставити ногу і проштовхнути м’яч у сітку воріт після навісу з кутового. Проте «Ворскла» могла вирвати нічию. У компенсований час Громов після навісу влучив у поперечину.
Окремо кілька слів про сутичку на полі, яка сталася на 90-й хвилині. Турсунов вимагав, щоб Коста швидше віддав м’яч партнеру, аби той виконав штрафний. Гравці трішки поштовхалися, після чого до них збіглися партнери. Особливо активними були Дедечко, Кучер, Даллку та Срна. У підсумку Кучер отримав друге попередження, а Даллку побачив пряме «червоне світло», після чого штовхнув Даріо. Отже, «Шахтар» здобуває другу перемогу на старті чемпіонату.
Гра забувається, результат залишається. Так коротко можна охарактеризувати зустріч «Волині» та «Дніпра». Дніпряни розпочали матч досить активно. Уже на перших хвилинах Зозуля небезпечно пробивав з близької відстані, але у ворота не влучив. На цьому атакувальний прорив гостей вичерпався. «Волинь» вирівняла гру, перевела її подалі від власних воріт, а згодом і взагалі перехопила ініціативу. А наприкінці першого тайму господарі мали кілька нагод для того, щоб відкрити рахунок. Проте Бабенко у площину воріт не влучив, а після небезпечного удару Бікфалві м’яч опустився на сітку воріт Бойка.
На другий тайм лучани вийшли, немов програвали два чи три м’ячі. Вони притиснули гостей до власних воріт і мали б забивати. Однак Кобахідзе з кількох метрів незрозуміло як пробив над воротами, а потім виконав сейв Бойко, який витягнув м’яч після удару головою Козьбана. Гості такого «нахабства» від «біло-червоних» явно не чекали. Прийшли вони до тями лише після виходу на поле Шахова та Бартуловича.
Гравці «Волині», схоже, втомилися. Цим і скористалися підопічні Мирона Маркевича. Селезньов з флангу вибіг на побачення з Кичаком. Воротар цю дуель виграв, але відбив м’яч точно на ногу Шахову. Через три хвилини вже Коноплянка вибіг сам на сам з голкіпером, але Кичака врятував Сімінін, котрий вибив м’яч із лінії воріт. У підсумку маємо мінімальну перемогу «Дніпра», який скористався чи не єдиною помилкою суперника.

Результати матчів 2-го туру:
«Ворскла» (Полтава) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:2
Голи: 1:0 — Громов (28), 1:1 — Гладкий (80), 1:2 — Степаненко (82)
«Металіст» (Харків) — «Динамо» (Київ) — 1:2
Голи: 0:1 — Кравець (15), 0:2 — Ярмоленко (44, пен.), 1:2 — Хав’єр (60, пен.)
«Волинь» (Луцьк) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:1
Гол: 0:1 — Шахов (85)
«Металург» (Запоріжжя) — «Говерла» (Ужгород) — 2:1
Голи: 1:0 — Люлька (64, аг.), 2:0 — Лео (82), 2:1 — Шацьких (86)
«Олімпік» (Донецьк) — «Зоря» (Луганськ) — 1:0
Гол: 1:0 — Лисенко (88)
«Карпати» (Львів) — «Металург» (Донецьк) — 0:1
Гол: 0:1 — Лазич (19)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Чорноморець» (Одеса) — 3:3
Голи: 1:0 — Довгий (8), 1:1 — Фомін (15), 1:2 — Діденко (20), 2:2 — Сіваков (27, аг.), 2:3 — Гай (31), 3:3 — Чурко (38). 
також у паперовій версії читайте:

  • «ДНІПРО» — БЕЗ ЛІГИ ЧЕМПІОНІВ
  • ГЕНІЙ, ЯКИЙ ПІШОВ
  • ХОКЕЮ НЕ БУДЕ
  • ПСИХОЛОГІЧНА АТАКА НА КЛИЧКА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».