Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Грудень 2018 12:23

11 друзів УПЛ

Rate this item
(0 votes)

НАЙДОРОЖЧІ ГРАВЦІ УКРАЇНСЬКОГО ЧЕМПІОНАТУ: ДОМІНУВАННЯ БРАЗИЛЬЦІВ ТА «ШАХТАРЯ»

На початку січня відкривається зимове трансферне вікно. Перед зимовим футбольним ярмарком 2019 року ми проаналізували трансферну вартість кращих гравців української Прем’єр-ліги за даними transfermarket.
У топ-11 найдорожчих гравців потрапили 7 бразильців (формально занесемо сюди і Марлоса, хоч він і має вже громадянство України), 3 українців — Ракицький, Степаненко і Циганков та 1 словенець — Вербич.

Ісмаїлі (лівий захисник, «Шахтар»). 18 млн євро.

Захисник донецького «Шахтаря» Ісмаїлі став найдорожчим гравцем чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. Раніше попит на нього був не дуже-то помітний. Але після його блискучого виступу в Лізі чемпіонів і залучення до збірної Бразилії до Ісмаїлі виник інтерес.
Зараз Ісмаїлі перетворився на головну зброю «Шахтаря» в атаці. Бразилець виділяється вмінням виконувати відмінні простріли в штрафну, володіє відмінним першим пасом.
Йому вдається краще обігрувати опонента в епізодах, коли суперник агресивно викидається. Це дає «Шахтарю» деяку перевагу проти високого пресингу. Його здібності доповнюються індивідуальною майстерністю, роблячи Ісмаїлі кращим крайнім захисником УПЛ.
Тайсон (атакуючий півзахисник, «Шахтар»). 13 млн євро.
Сьогодні він — лідер «Шахтаря». Бразилець не просто капітан і досвід, він — найважливіший компонент для системи гри гірників. Відсутність бразильця на полі — серйозна проблема для «Шахтаря».
Команда втрачає у швидкості прийняття рішень, русі та гостроті. Цей рік Тайсон провів на високому рівні, незважаючи на те що пропустив цілий місяць через травму.
Гравцем цікавляться багато топ-клубів Європи і сам Тайсон говорив, що не проти перейти в інший клуб. Можливо, це його останній сезон в Україні.
Марлос (атакуючий півзахисник, «Шахтар»). 11 млн євро.
Марлос є найкращим гравцем УПЛ у 2018 році. Унікальність полягає в тому, що гірник виграв цей референдум утретє поспіль. За ігровими характеристикам до Марлоса запитань немає — це дійсно яскравий футболіст, який є важливою ланкою в атаках «Шахтаря» і збірної України, забиває і віддає гольові передачі.
Сьогодні Марлос є найдорожчим українцем у нашій лізі. Його трансферна вартість не змінюється вже рік. Гравець, який виступає на високому рівні та не знижує обертів.
Тарас Степаненко (опорний півзахисник, «Шахтар»). 10 млн євро.
Тарас Степаненко не просто гравець основи чемпіона України, це — людина, без якої неможливо уявити нинішній «Шахтар». Тарас постійно прогресує. Виступи на високому рівні в «Шахтарі» дають йому можливість дедалі краще розуміти футбол.
У сучасному футболі дуже цінна здатність швидко просуватися вперед і розвивати атаки після перехоплення. Також значення має вміння перебувати в певному місці так, щоб після прийому м’яча можна було грати вперед.
В першу чергу Тарас Степаненко відрізняється бійцівськими якостями, самовіддачею і швидким прийняттям рішення. Чого вартий його останній гол у падінні через себе в грі з «Маріуполем».
Віктор Циганков (атакуючий півзахисник, «Динамо»).  10 млн євро.
Своєю грою Віктор дав чимало підстав, щоб звернути на себе увагу футбольної громадськості. Циганков відрізняється від багатьох українських гравців через особливе вміння контролювати м’яч та мислити на полі.
Скажімо, Віктор здатний контролювати м’яч, працюючи на обмеженому просторі в оточенні суперників. Улюблений фінт Циганкова — це розворот на 360 градусів. Одночасно з цим він може прикривати м’яч корпусом або спочатку показувати рух в одну сторону, а потім різко розвертатися в іншу.
На даний момент Віктор Циганков — найбільш перспективний і готовий футболіст в Україні. Гравець, який більше за всіх зростає в ціні з усіх українців у цілому і гравців «Динамо» зокрема.
Майкон (опорний півзахисник, «Шахтар»). 8 млн євро.
Майкон є молодим гравцем УПЛ, але вже сформованим футболістом. Він уже грає на стабільно високому рівні і постійно додає. Це дуже жорсткий півзахисник, він не буде нікому поступатись і прибирати ноги. Для нього немає авторитетів на полі, і він сміливо грає навіть проти найсильніших опонентів.
Майкон — унікальний бразилець. Він із тих рідкісних гравців, які не падають, коли їх б’ють по ногах. Якщо у нього буде вибір — впасти після фолу або продовжити атаку, то він завжди обере другий варіант.
Ярослав Ракицький (центральний захисник, «Шахтар»). 7,5 млн євро.
Головний «бруталіті» українського футболу, безкомпромісний центрбек, відомий своїми скандалами.
Ракицький володіє довгим пасом, будучи в цьому аспекті чи не найкращим у країні.
Беньямін Вербич (атакуючий півзахисник, «Динамо»). 5,5 млн євро.
Вербич у цьому сезоні демонструє найкращий футбол у складі київського «Динамо». Йому непросто обігрувати з місця, але якщо дати трохи простору і можливість набрати швидкість — зупинити словенця складно.
У нього не реактивна, але добротна дистанційна швидкість. Вербич має добре поставлений удар і непогано подає кутові.
На даний момент Вербич є одним із ключових гравців «Динамо». Особливо добре виступає у зв’язці з Циганковим. Половину своїх голів за «Динамо» Вербич забив після пасів Віктора.
Фернандо (нападник, «Шахтар»). 5,5 млн євро.
19-річний форвард швидкий і витривалий, з відмінним дриблінгом на швидкості і вмінням не лише створювати моменти для партнерів, але й самостійно завершувати атаки.
Завдяки своїй маневреності футболіст обігрує опонентів і завдає ударів по воротах часто з дуже непростих позицій. Фернандо є різнобічним гравцем, що дозволяє йому діяти як на позиції зліва, так і в центрі нападу.
Але крім цього, він ще може зіграти і справа, що є дуже важливою якістю в сучасному футболі і за потреби він зможе замінити будь-якого гравця з лінії атаки.
Сідклей (лівий захисник, «Динамо»). 5 млн євро.
У Бразилії гравець отримав прізвисько Сідбейл на честь валлійця Гарета Бейла за високу швидкість, яку він здатний розвивати на полі. Бразилець добре показує себе і в захисті, і в півзахисті.
Головною перевагою в грі Сідклея є його гра в обороні. Позиційно він діє дуже грамотно. Звичайно ж, як і будь-який сучасний фланговий захисник, Сідклей підключається до атак. Але робить це в той момент, коли вважає, що його зоні в захисті нічого не загрожує.
Че Че (півзахисник, «Динамо»). 5 млн євро.
Головний плюс, який в особі Че Че отримало «Динамо», — універсалізм. Його відрізняють прекрасне читання гри і прагнення завжди надсилати м’яч в атаку, а також робота обома ногами. Його функціонал різноманітний, з високою точністю правильних рішень і короткими, і довгими пасами з обох ніг.
За рахунок хорошого контролю м’яча, бачення поля, а також читання гри він уміє розганяти атаки, надаючи їм часом несподіваний для суперників імпульс і напрям.

Яна ТЕРНАВСЬКА, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».