Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Грудень 2018 12:19

УПЛ: чемпіонська інтрига ледь жива

Rate this item
(0 votes)

ВСЕ, ЩО ПО­ТРІБ­НО ЗНА­ТИ ПРО ПЕР­ШУ ЧАС­ТИ­НУ ФУТ­БОЛЬ­НО­ГО ЧЕМ­ПІО­НА­ТУ УК­РАЇ­НИ

Завершилась осіння частина української Прем’єр-ліги. Майже половину сезону вже зіграно. Укрінформ підбиває проміжні підсумки.

«Шахтар» — осінній чемпіон
Проміжну турнірну таблицю очолив «Шахтар» із відривом у сім залікових пунктів від найближчого переслідувача — київського «Динамо». У свою чергу, кияни лише на два пункти випереджають ФК «Олександрію».

Загалом перша шістка виглядає таким чином: «Шахтар», «Динамо», «Олександрія», «Зоря», «Ворскла» та «Десна». «Арсенал» та «Чорноморець» ведуть боротьбу в низу турнірної таблиці.
Львівський жах «Динамо»
Можливо, чи не вперше команди, які мають нижчий статус, почали думати про атаку, а не грати від оборони в зустрічах проти грандів. ФК «Львів» та «Олімпік» змогли відібрати очки в «Шахтаря», зігравши внічию 1:1 та 2:2 відповідно.
А львівські команди «Карпати» та ФК «Львів» стали жахіттям для «Динамо», яке вони обіграли з рахунком 2:0 та 1:0 відповідно.
Ще одним приємним відкриттям осінньої частини чемпіонату стала чернігівська команда «Десна», яка вперше вийшла до УПЛ. Хоч як дивно, але вона бореться не за збереження прописки, чого очікували від команди-дебютанта, а за право грати весною в першій шістці.
Персональні баталії: Вербич проти Шведа
Щомісяця експертна рада української Прем’єр-ліги обирає найкращого гравця. По дві відзнаки мають півзахисник «Динамо» Беньямін Вербич (гравець липня та серпня) та нападник «Карпат» Мар’ян Швед (гравець вересня та листопада).
Шаран — кращий тренер
Всеукраїнське об’єднання тренерів із футболу також обирає найкращого керманича туру. Найбільше таких відзнак має наставник ФК «Олександрії» — Володимир Шаран. Його визнали найкращим тренером четвертого, дванадцятого, шістнадцятого (за перемогу над «Динамо») та сімнадцятого турів.
Другу позицію займає керманич «Шахтаря» Паулу Фонсека, якого було обрано найкращим тренером тричі.
Бомбардирська гонка: Мораес поза конкуренцією
Лідерство в цій номінації захопив гравець «Шахтаря» Жуніор Мораес, який має у своєму активі 14 голів. На 5 голів відстає від нього лідер київського «Динамо» Віктор Циганков, який відзначився 9 разів.
Найближчим переслідувачем Віктора є нападник «Карпат» Мар’ян Швед, який поцілив у ворота суперника 8 разів.
Бути чи не бути чемпіонській інтризі?
Нині «Шахтар» має комфортну перевагу над «Динамо» в сім залікових пунктів. Після поновлення чемпіонату клуби зіграють між собою двічі, нескладно порахувати, що навіть у разі двох перемог «Динамо» не стане лідером. Потрібно чекати помилки суперника. Та навряд чи гірники зроблять такий подарунок конкуренту.
Шанс киян у тому, як довго «Шахтар» затримається в плей-оф Ліги Європи. Не забуваймо, що і самі динамівці мають плани на ЛЄ. Вочевидь, киянам краще сконцентруватись у боротьбі за «срібло» чемпіонату.
ФК «Олександрія» має і мотивацію, і склад, і добре поставлену гру. Останнє вони вже довели в 16-му турі, обігравши «Динамо» 2:1.

Анна ШУБА, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».