Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Жовтень 2016 10:04

«Динамо» — «Бенфіка»: втречена нагода

Rate this item
(0 votes)

Ки­їв­ське «Ди­на­мо» пе­ре­тну­ло ек­ва­тор гру­по­во­го тур­ні­ру Лі­ги чем­піо­нів, ма­ючи ли­ше од­не оч­ко. Ди­на­мів­ці від­пус­ти­ли сво­їх кон­ку­рен­тів на­стіль­ки, що те­пер на­віть по­трап­лян­ня до Лі­ги Єв­ро­пи ви­гля­дає ма­ло­ймо­вір­ним, не ка­жу­чи вже про про­дов­жен­ня бо­роть­би в го­лов­но­му клуб­но­му тур­ні­рі кон­ти­нен­ту.

Це ще більш прикро, якщо взяти до уваги, що останній поєдинок проти португальської «Бенфіки» в Києві з точки зору змісту гри безнадійним не виглядав.
Головний тренер «Динамо» Сергій Ребров виставив на матч третього туру в Лізі чемпіонів найсильніших футболістів, яких мав у своєму розпорядженні.

Місце у воротах отримав Артур Рудько, і знову цей голкіпер провів поєдинок, в якому йому важко чимось дорікнути.
У захисті вийшли футболісти, які принаймні за іменами є найповажнішими,— Віторіну Антунеш і Даніло Сілва — на флангах, Євген Хачеріді та Домагой Віда — в центрі.
Постфактум уже можна сказати, що вихід Антунеша видається помилковим, і краще міг би зіграти на позиції лівого захисника Євген Макаренко, адже саме з флангу португальця прийшли обидва взяття воріт у зустрічі, але до стартового свистка такий склад захисту не викликав жодних заперечень.
В опорній зоні з різними акцентами діяли Сидорчук, Корзун і Федорчук, ближче до нападу — Ярмоленко та Гонсалес, на вістрі — Мораєс. У цілому чудовий склад як для нинішнього «Динамо».
Хіба що відсутність Віктора Циганкова на лівому фланзі впадала у вічі, але 18-річний хавбек після ушкодження провів лише два повноцінних тренувальних дні, тож вихід талановитого і креативного футболіста зі стартових хвилин навряд чи був логічним.
Опонент Сергія Реброва Руй Віторія довірив таким виконавцям: Едерсон — у воротах, польові гравці — Грімальдо, Лінделеф, Нелсінью, Луїзао, Фейса, Сальвіо, Мітроглу, Гедеш, Піцці, Серві.
Перший у матчі гол був забитий уже на 9-й хвилині після нетривалої розвідки. Антунеш у моменті, коли після кутового пішла друга хвиля атаки гостей, у боротьбі із суперником порушив правила в штрафному майданчику, іспанський рефері Давід Фернандес Борбалан без вагань показав на 11-метрову позначку.
Дива не сталося, Сальвіо без проблем переграв Рудька, і «Бенфіка» повела у рахунку вже на старті матчу. Через дві хвилини після гола Антунеш намагався виправити свою помилку, але удар португальця з лінії штрафного після передачі Ярмоленка парирував Едерсон.
«Бенфіка» не забарилася з відповіддю, з 15-ї до 20-ї хвилини у напрямку воріт Рудька відбулися ще два гострих удари. Спочатку після рикошету від Хачеріді над поперечиною м’яч відправив Фейса, а згодом повз ворота відправив м’яч Гедеш.
Кращий момент зрівняти рахунок «Динамо» мало на 25-й хвилині: Ярмоленко з правого флангу виконав передачу точно на голову Гонсалесу, але Дерліс з убивчої позиції примудрився пробити головою над воротами, хоча міг і влучити в «рамку» від землі, і скинути на вільного партнера — була й така опція у парагвайського футболіста.
На 33-й хвилині також із класної позиції, але вже ногою запустив над поперечиною м’яч Мораєс. Більше моментів у «Динамо» в першому таймі не виникало, «Бенфіка» також вирішила не ризикувати, тому діяла переважно в обороні. У підсумку команди за рахунку 1:0 на користь «Бенфіки» пішли на перерву.
Старт другого тайму також приніс для «Динамо» неприємний сюрприз. На 54-й хвилині черговий момент змарнував Мораєс, після його удару м’яч опустився на ворота «Бенфіки» згори.
А відповідь португальців була набагато конкретнішою: оборонці динамівців у власному штрафному дали забагато свободи Серві, який після флангової передачі Сальвіо завдав двох ударів поспіль: перший удар «парирував» партнер по команді Мітроглу, а другий пройшов уже повз Рудька, який був прикритий власними захисниками й нічого не міг вдіяти. Відповідь на запитання, чому з району 11-метрової позначки гравець суперника зміг пробити двічі, залишається без відповіді беків «Динамо».
Через чотири хвилини після другого гола вихід сам на сам змарнував Мораєс. Близьким до скорочення рахунку був бразилець, але пробив точно в Едерсона, який провів просто зразково-показовий поєдинок у Києві.
«Бенфіка», як і слід було чекати, після другого гола відійшла в оборону. Моменти у гостьової команди були, бо господарі в намаганні відігратися відкрили багато зон, але лісабонці переважно били здалеку, і ці удари особливої загрози воротам Рудька не становили.
А ось «Динамо» в середині тайму нарешті почало грати відчайдушно, однак реалізація та явна неприхильність фортуни дали про себе знати. Вихід Мораєса на побачення з Едерсоном не був останнім небезпечним епізодом, також не зміг реалізувати рандеву з голкіпером і Ярмоленко. Врятував свою команду Едерсон і після добивання від Антунеша. Останні дві хороші нагоди бодай скоротити рахунок мали знову Ярмоленко та Мораєс.
За чотири хвилини до фінального свистка Циганков, який усе-таки вийшов на останні 20 хвилин і запам’ятався яскравими діями, з лівого флангу гостро вирізав на дальню стійку, де Ярмоленку до взяття воріт залишалося мало не внести м’яч за лінії, але в останній момент захисник «Бенфіки» перевів м’яч на кутовий. А вже у доданий час від газону головою над поперечиною запустив м’яч Мораєс.
Тож «Динамо» так і не змогло забити бодай гол престижу, програвши свій другий матч у поточному розіграші Ліги чемпіонів. Реванш підопічні Реброва спробують взяти вже у Португалії. Матч відбудеться 1 листопада, і «Бенфіка» не виглядає командою, яку неможливо обіграти.
В іншому матчі групи B сталася сенсація: турецький «Бешикташ» на виїзді переграв, здавалося б, беззаперечного фаворита квартету — італійський «Наполі». Події в тому поєдинку розвивалися так: Адріано відкрив рахунок за гостей уже на 13-й хвилині, Мертенс відновив рівновагу після півгодини гри, але ще до перерви Бубакар знову вивів «Бешикташ» уперед — 2:1.
Другий тайм розпочався з нереалізованого Інсіньє пенальті, але в середині 45-хвилинки неаполітанці таки відновили рівновагу, відзначився Габ’ядіні. Але останнє в матчі слово знову було за Бубакаром, який на 86-й хвилині встановив остаточний рахунок — 3:2 на користь «Бешикташа».
Попри несподівану поразку «Наполі» з 6 очками залишився першим, на друге місце вийшов «Бешикташ» із 5 балами, 4 очки тепер має «Бенфіка», одне — «Динамо». Очевидно, що 1 листопада для динамівців будь-який результат, крім переможного, означатиме фактичне припинення боротьби навіть за третє місце, яке дає шанс реабілітуватися в Лізі Європи.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».