Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Липень 2016 21:49

Перший трофей сезону – у «Динамо»

Rate this item
(0 votes)

Ки­їв­ське «Ди­на­мо» ви­гра­ло свій пер­ший тро­фей у но­во­му се­зо­ні. В по­єдин­ку за Су­пер­ку­бок Ук­раї­ни коман­да Сер­гія Реб­ро­ва в се­рії піс­ля­мат­че­вих пе­наль­ті пе­ре­гра­ла до­нець­кий «Шах­тар» і ста­ла во­ло­да­рем не тіль­ки тро­фею, а й од­но­го міль­йо­на гри­вень при­зо­вих.

У стартовому складі киян не було Анрія Ярмоленка, який відбуває свою дискваліфікацію, та Євгена Хачеріді, який напередодні посварився з головним тренером. У свою чергу, Паулу Фонсека змінив схему «Шахтаря», який тепер грає у два нападники.
У першому таймі команди дуже довго набирали оберти. Ніхто із суперників не хотів ризикувати, а тому м’яч більшу частину ігрового часу тримався у центрі поля. Однак ближче до завершення тайму гірники заволоділи ініціативою і навіть змогли забити. Щоправда, арбітр взяття воріт не зафіксував, бо Едуардо перебував у положенні поза грою.

На старті другої половини гри кияни почали грати активніше. Утім, результат це дало не для команди Реброва, а для суперника. В одному з епізодів Шовковський, якого активно атакували донеччани, зіграв не дуже вдало і м’яч опинився у Фреда, який на швидкості обіграв захисника і пробив у дальній кут воріт столичної команди.
Після забитого м’яча «Шахтар» відійшов назад, а Фонсека почав знімати ключових футболістів з гри. Як після поєдинку заявив сам тренер, він не очікував, що кияни зможуть зрівняти рахунок. А вони змогли.
На 80й хвилині після розіграшу кутового, тепер уже у своєму штрафному майданчику, помилився Андрій П’ятов, і Віді вдалося головою переправити м’яч у сітку — 1:1.
«Динамо» такий результат влаштовував, адже попереду у команд мала бути серія пенальті без додаткового часу. А «Шахтар» спробував ще до фінального свистка вирвати перемогу. Донеччани створили кілька моментів, але забити не змогли.
А в серії післяматчевих пенальті кияни підтвердили свій статус фаворита. Олександр Шовковський, головною спеціалізацією якого і вважаються одинадцятиметрові, сказав своє слово, відбивши удар Селезньова, і приніс команді Сергія Реброва перемогу.
Сер­гій Реб­ров, го­лов­ний тре­нер «Ди­на­мо»:
— Сьогодні було свято футболу. Гра була рівна, ми виграли і порадували своїх вболівальників. Ми поступово набираємо форму і сподіваємося вийти на пік до першої гри. Я подякував усім гравцям за самовіддачу.
Па­улу Фон­се­ка, го­лов­ний тре­нер «Шах­та­ря»:
— Хочу привітати «Динамо» і арбітрів, які добре попрацювали. Також організаторів, які влаштували свято, і гравців, які показали, що можна зробити свято футболу, якщо правильно грати. Я хотів виграти цей трофей. Але те, як наша команда грала, залишає мені впевненість у нашому майбутньому. Я думаю, ми грали небезпечніше, створили більше моментів.
Да­ріо Срна, ка­пі­тан «Шах­та­ря»:
— Після 12 років поміняти тренера і ігрову схему — дуже нелегко. «Шахтарю» потрібен час і підтримка. Ми повинні вірити в те, що робимо. «Шахтар» грав непогано, але ми можемо ще краще. Ми додаватимемо.
Що стосується гри, то краще б Віда забив португальцям, а не нам. А пенальті — це вже інша історія. Другий раз поспіль ми програємо «Динамо» в цій лотереї. Але нічого, треба прийняти це з високо піднятою головою, підтримати один одного і дивитися вперед.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».