Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Вересень 2015 12:03

Кубок фаворитів

Rate this item
(0 votes)

Пер­ші мат­чі 1/8 фі­на­лу Куб­ка Ук­раї­ни з фут­бо­лу не бу­ли ба­га­ти­ми на сен­са­ції — ті, хто за рей­тин­гом під час же­реб­ку­ван­ня цієї ста­дії по­тра­пив до чис­ла сі­яних, під­твер­див свій ста­тус.

Усі фаворити виступали на чужих полях і здобули шість перемог та дві нічиї. Не змогли виграти лише дніпродзержинська «Сталь» та «Олександрія». Втім, вони все одно досягли проміжної мети, адже забивали на полі супротивника.
Дніпродзержинці, не залишаючи межі Дніпропетровщини, надто розслаблено провели поєдинок у Кривому Розі. Перша його половина закономірно закінчилася на користь «Гірника». Андрій Григорик результативно завершив розіграш штрафного, змусивши гостей у перерві переглянути ставлення до суперника. Антон Кравченко в другому таймі вирівняв становище, коли здійснив прохід та вразив нижній кут воріт господарів — 1:1.


Довелося наздоганяти суперника й «Олександрії». В обласному центрі Кіровоградщини вищі за класом гості пропустили від «Зірки» швидкий м’яч із пенальті. За гру рукою рефері покарав команду прем’єр-ліги, а Сергій Кучеренко з 11-метрової позначки пробив у ціль. Відігралися гості перед свистком на відпочинок. Давид Таргамадзе поцілив у ворота «Зірки» також зі стандарту, але зі штрафного. Друга половина зустрічі не змінила рахунку 1:1, тому потенційна інтрига у цій парі зберігатиметься до кінця жовтня.
Найменш скромну перемогу здобула «Ворскла», а найбільш переконливу — «Шахтар». Донеччани приїхали до Тернополя у гості до однойменного клубу без семи основних виконавців. У другому таймі вперше за головну команду зіграли Андрій Борячук та Андрій Коробенко, повні 90 хвилин відіграв Олександр Зубков, а захисник Микола Матвієнко, схоже, стає незмінним гравцем у кубкових матчах сезону. Господарі трималися 35 хвилин, і в першій половині пропустили лише один раз: Максим Малишев влучно пробив із далекої дистанції. Після відпочинку «прорвало» Бернарда, який швидко оформив дубль. На довершення розгрому відзначилися молоді Борячук та Віктор Коваленко — 0:5.
До певної міри «Ворскла» може скаржитися на жереб, адже її суперником був представник елітарного дивізіону. Одеський «Чорноморець» цікаво виглядав протягом перших півгодини, кілька разів пробачивши гостей. Полтавці пережили непрості епізоди, а згодом самі забили. Зробив це Младен Бартулович.
Хорват зіграв у цьому матчі в центрі півзахисту, але незвична позиція не завадила йому вчасно опинитися в потрібному місці, щоб зробити передачу Санжара Турсунова результативною. Втім, мінімальна перевага (1:0) не дозволяє команді Василя Сачка розслабитися після першого раунду протистояння.
Ще чотири поєдинки принесли однаково комфортний успіх гостям — 2:0. «Волинь» у Миколаєві не змогла відзначитися в першому таймі, відклавши вирішення справи реалізації на останню чверть години у грі. Слід віддати належне сміливості та старанності гравців «Миколаєва», які багато атакували. Лучани дочекалися свого шансу незадовго до фінального свистка, коли Флорентін Матей допоміг відкрити рахунок Дмитрові Козьбану, а Сергій Кравченко асистував Редвану Мемешеву перед другим голом.
Спростив собі завдання «Дніпро», забивши донецькому «Олімпіку» у Києві вже на 16-й хвилині. Євген Селезньов довів, що «Олімпік» для нього стає «улюбленою» командою: у кожному протистоянні з ним форвард не йде з поля без забитого м’яча. Виправдав свою появу у другому таймі і Міхель Бабатунде, подвоївши перевагу дніпропетровців уже в компенсований час.
«Зоря» досить спокійно розпочала зустріч у Харкові, що дозволило «Геліосу» повірити у свій шанс, піти вперед та створити кілька напівмоментів. Але після завершення першої третини зустрічі гості провели дві разючі контратаки, обидві з яких холоднокровно завершував Пилип Будківський. У другому таймі «Зоря» заспокоїлася і задовольнилася результатом 2:0.
«Динамо» не в оптимальному складі зуміло подолати серйозний спротив іншого столичного клубу «Оболонь-Бровар». Спростив завдання номінальним гостям автогол Костянтина Коваленка. Після перерви Микола Морозюк був близький до ще одного взяття воріт «пивоварів», однак стійка підстрахувала господарів на рідному стадіоні. Та згодом латиноамериканські легіонери динамівців створили другий м’яч: Дерліс Гонсалез віддав гольовий пас на Джуніора Мораєса.
Матчі-відповіді 1/8 фіналу Кубка України відбудуться 28 жовтня.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».