Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Грудень 2018 10:32

Робота над створенням інклюзивного суспільства має бути щоденною

Rate this item
(0 votes)

Робота над створенням багатоманітного та інклюзивного суспільства має вестися щоденно.
На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у зверненні з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, текст якого оприлюднено на Урядовому порталі.
«Від імені уряду України пропоную всім українцям приєднатися до відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю.

Не тільки сьогодні, але і протягом року ми повинні щодня працювати для створення багатоманітного, але інклюзивного суспільства», — закликав глава уряду.
Він нагадав, що Міжнародний день людей з інвалідністю був проголошений у 1992 році Генеральною Асамблеєю ООН для відзначення досягнень людей з інвалідністю в усьому світі, привернення уваги суспільства до проблем понад 1 млрд таких людей, а також забезпечення громадою та суспільством соціальної інтеграції, інклюзії, залучення осіб з інвалідністю до суспільного та громадського життя.
Цьогорічна його тема — «Розширення можливостей для осіб з інвалідністю та забезпечення інклюзії та рівності» — підкреслює важливість усунення суспільних бар’єрів, які заважають реалізації можливостей людей з інвалідністю та їх сімей.
«Розширення можливостей передбачає інвестування в людей — у робочі місця, освіту, здоров’я, харчування та соціальний захист. Інвестування в людину є пріоритетним завданням уряду щодо захисту інтересів людей з інвалідністю», — підкреслив Прем’єр-міністр.
За його словами, протягом 2018 року уряд провів роботу із забезпечення рівності та недискримінації осіб з інвалідністю, забезпечення рівного доступу до фізичного оточення, транспорту, інформації та зв’язку, а також права на доступ до правосуддя та правову допомогу, свободу та особисту недоторканність.
Значна увага приділяється реформуванню системи абілітації та реабілітації, працевлаштуванню, освіті та охороні здоров’я.
Водночас, зазначив Гройсман, посилено контроль за розумним пристосуванням архітектурних об’єктів і послуг, а відмова у розумному пристосуванні визнається одним із видів дискримінації.
Крім того, вдосконалено порядок забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації, забезпечено можливість надання компенсації за самостійно придбані засоби реабілітації, зауважив глава уряду.
Він побажав людям з інвалідністю самореалізації, наснаги та нових досягнень.
Міжнародний день людей з інвалідністю відзначається щороку 3 грудня.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».