Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 01 Листопад 2018 18:35

У Харкові відкрили оновлений центр для безхатьків

Rate this item
(0 votes)

Піс­ля ка­пі­таль­но­го ре­мон­ту у Хар­ко­ві від­кри­ли Центр ре­ін­тег­ра­ції для без­хать­ків, по­ві­дом­ляє ко­рес­пон­дент Укр­ін­фор­му.

«Проект реалізовано за фінансової підтримки німецької компанії «GIZ Україна». Зокрема, за кошти німецьких партнерів проведено капітальний ремонт будівлі: відремонтовано покрівлю, утеплено фасад, замінено вікна, системи водопостачання та опалення, проведено оздоблювальні роботи.

У центрі також обладнано приміщення для людей з обмеженими можливостями», — зазначила на відкритті віце-мер Харкова Світлана Горбунова-Рубан.
За її словами, наступного року за рахунок коштів міста впорядкують територію центру.
«Послугами центру користуються і безхатьки, для яких бродяжництво стало способом життя. Працюючи з такими людьми і створюючи для них комфортні умови, ми в тому числі повинні захистити здорову частину суспільства від асоціальних форм поведінки.
Вони мають бути вимиті, обстежені медиками, також із ними працюють психологи. Ці люди повинні розуміти, що є членами великого людського співтовариства. У цьому і полягає мета цього центру», — підкреслила віце-мер.
Зі свого боку менеджер проекту Рене фон Прондзінськи зазначив, що ремонт проведено за енергоефективними технологіями: «Це допоможе заощадити споживання електроенергії і тепла».
«Для нас цей проект став своєрідним викликом, оскільки ми мали справу з людьми, у яких немає даху над головою і які залежать від погодних умов. Ми відкриваємо цей центр до настання холодів. Це дуже важливо, щоб люди могли перебувати в холодну пору року в нормальних умовах», — додав Рене фон Прондзінськи.
Щодо центру, то на двох поверхах розташовано кімнати для ночівлі чоловіків, жінок і людей з обмеженими можливостями. Є відділення реінтеграції безхатьків та соціальної адаптації людей, які вийшли з місць позбавлення волі.
Тут люди зможуть отримати послуги медичного та соціального характеру, їм допоможуть відновити документи, оформити допомогу, знайти рідних.
У центрі одночасно можуть отримувати соціальні послуги до 165 осіб. Безхатьки можуть ночувати тут необмежену кількість часу, а колишні ув’язнені — до трьох місяців, поки не налагодять соціальних зв’язків.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».