Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 01 Листопад 2018 18:21

Андрій Рева: у бюджеті на наступний рік передбачено достатньо коштів для виплати субсидій

Rate this item
(0 votes)

Мі­ністр со­ці­аль­ної по­лі­ти­ки Ан­дрій Рева спрос­ту­вав ма­ні­пу­ля­тив­ні по­рів­нян­ня за­кла­де­них сум для ви­пла­ти суб­си­дій у держ­бюд­же­тах 2018-го і 2019 ро­ків.

За словами урядовця, закладена до Державного бюджету України сума на виплати субсидій для оплати житловокомунальних послуг містила частку на виплати боргів за попередні періоди, а тому порівняння з аналогічною статтею видатків на наступний рік в абсолютних величинах є некоректним.

«Сума в розмірі 71 млрд грн була закладена (до державного бюджету на 2018 р.) з урахуванням боргів за попередні періоди. У цьому році ми закриваємо усі борги за минулі періоди, а на наступний, за нашими розрахунками, потрібною буде менша від цьогорічної сума на 16 млрд грн», — заявив А. Рева.
Міністр також поінформував про те, що чисельність одержувачів субсидій залишиться приблизно на тому самому рівні, що й у цьому році.
«На розмір субсидій та на кількість субсидіантів впливають два фактори: розмір тарифів, підвищення яких працює на збільшення субсидій та кількості їх отримувачів; та доходи людей, зростання яких має наслідком зменшення розміру допомоги та отримувачів субсидій.
У 2017 р. пенсії зросли в середньому на 37%, і це зростання матиме вплив на призначення субсидій на наступний опалювальний період.
Що стосується заробітних плат, то вони враховуються при призначенні зимових субсидій за перше півріччя 2018 р. — за даними Держстату, зростання заробітних плат по Україні у першому півріччі становило 25%.
Отже, на 23,5% зросли тарифи, і приблизно на таку ж суму зростають соціальні стандарти по зарплатах і пенсіях. Ми очікуємо, що зростання заробітних плат та пенсій дозволить розраховувати на те, що кількість субсидіантів у наступному році буде такою ж, як у 2018 р.», — пояснив міністр соціальної політики.
Водночас він зазначив, що система субсидій не призначена для постійного функціонування в нинішніх масштабах, а є тимчасовим заходом, щоб допомогти людям пройти етап реформи тарифоутворення в комунальній сфері в умовах, коли люди мають дійсно низькі доходи.
«Стратегічною метою уряду є не збереження системи субсидій, а підвищення зарплат і пенсій, щоб кожна родина мала достатньо коштів для сплати за житловокомунальні послуги.
Система субсидій — це тимчасова підтримка для того, щоб на перехідний період допомогти людям сплачувати за новими тарифами.
Адже проблема не в тарифах, проблема в тому, що люди бідні, і тому завдання уряду — боротися з бідністю», — підсумував міністр соціальної політики.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».