Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 27 Вересень 2018 18:20

Уряд змінив підходи до роботи державної служби зайнятості

Rate this item
(0 votes)

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації та припинення реєстрації безробітних, ведення обліку осіб, які шукають роботу», якою змінюються підходи до роботи Державної служби зайнятості.

Ця постанова розроблена Міністерством соціальної політики України на виконання завдань, передбачених Середньостроковим планом пріоритетних дій уряду до 2020 року, інформують у Мінсоцполітики.
Як зазначається, в постанові враховано пропозиції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової.

Так, постановою змінено підходи до роботи Державної служби зайнятості. Зокрема, впроваджується інститут кар’єрного радника, який дозволить забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг з планування кар’єри з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи.
Крім того, запроваджується в роботі служби зайнятості профілювання безробітних та шукачів роботи для оцінки можливості їхнього працевлаштування з урахуванням навичок, кваліфікації та надання адресних послуг для повернення таких осіб на ринок праці. Також вводяться індивідуальні плани надання послуг та працевлаштування.
Такий план буде спільною програмою дій кар’єрного радника і зареєстрованого безробітного, що міститиме спільні зобов’язання обох сторін щодо пошуку роботи й забезпечуватиме індивідуальний супровід та організацію надання послуг.
У відомстві наголошують, що реалізація постанови не потребуватиме додаткового фінансування з державного бюджету.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».