Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Вересень 2018 15:25

Перерахунок цін на газ не позначиться на отримувачах субсидій

Rate this item
(0 votes)

Для отримувачів субсидій розмір платежів за газ та житлово-комунальні послуги не зміниться. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, інформує Урядовий портал.
«Імовірний перерахунок ціни на газ на отримувачах субсидій жодним чином не позначиться, тому що вони платять і платитимуть фіксовану суму.
Ті люди, які будуть відчувати, що вони не в змозі самостійно повністю платити за житлово-комунальні послуги або газ, мають звернутися до управління соцзахисту і оформити субсидію», — сказав Розенко.

Він наголосив, що будь-яке рішення щодо зміни ціни на газ має прийматися після внесення змін до нової системи субсидій.
«Ці зміни, які відбулись у системі субсидій, мають бути відкориговані. Лише після виправлення ситуації у системі субсидій, коли будуть зняті ті проблеми, які турбують сьогодні громадян, можна розглядати питання про зміну ціни на газ.
Є відповідні доручення і урядового комітету, який я очолюю, і Прем’єр-міністра, і я сподіваюся, що найближчим часом Мінсоцполітики виконає їх і до системи субсидій будуть внесені необхідні корективи», — підкреслив віце-прем’єр.
За його словами, необхідно вдосконалювати систему субсидій, посилювати адресність і робити постійну верифікацію.
Проте найголовніше, підкреслив Розенко, — система субсидій має залишатися простою і доступною, а всі, хто потребує відповідної допомоги, повинні її отримати.
Як повідомляв Укрінформ, 31 липня 2018 року Кабінет Міністрів України своєю постановою продовжив дію Положення про покладення спеціальних обов’язків (ПСО) на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу до 1 вересня 2018 року.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».