Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 16 Серпень 2018 15:33

Санаторно-курортне лікування має бути адресним

Rate this item
(0 votes)

За результатами семи місяців 2018 року охоплення санаторно-курортним лікуванням зросло на 29% порівняно з тим самим періодом минулого року.
Про це інформує прес-служба Міністерства соціальної політики.
«Адресним санаторно-курортним лікуванням з початку 2018 року забезпечено 5485 осіб з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.
За результатами перших семи місяців цього року охоплення санаторно-курортним лікуванням зросло на 29% порівняно з тим же періодом минулого року», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що держава фінансує 100% вартості курсу лікування постраждалих і проживання їхніх супроводжуючих осіб у санаторно-курортних закладах за їхнім вибором.
У Мінсоцполітики інформують, що з метою підвищення ефективності соціальних послуг, що надаються за кошти Фонду соціального страхування України (ФССУ), з 2017 року санаторно-курортне лікування постраждалих на виробництві здійснюється за адресним механізмом.
Зокрема, відповідно до нового порядку особи з інвалідністю мають право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування. Також після переходу на адресність кількість закладів, у яких постраждалі проходять лікування, зросла у понад три рази.
Крім того, повідомляється, що у разі самостійного придбання постраждалим путівки ФССУ компенсує її вартість у розмірі, що не перевищує граничних розмірів витрат, установлених правлінням Фонду.
У Мінсоцполітики інформують, що отримання санаторно-курортного лікування за кошти ФССУ для особи з інвалідністю І групи відбувається щороку, для особи з інвалідністю ІІ групи — один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації (ІПР), для особи з інвалідністю ІІІ групи — один раз на три роки, один раз на два або щороку на підставі ІПР.
У разі необхідності супроводу особи з інвалідністю до санаторно-курортного закладу, якщо така потреба визначена висновком Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), Фонд фінансує витрати на перебування (проживання, харчування, витрати на проїзд) супроводжуючої особи на весь період санаторно-курортного лікування особи з інвалідністю.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».