Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Квiтень 2018 09:09

Чорнобильцям не скорочуватимуть пільг

Rate this item
(0 votes)

На сьо­го­дні не пе­ред­ба­чає­ть­ся жод­но­го ско­ро­чен­ня пільг чи по­слаб­лен­ня со­ці­аль­но­го за­хис­ту чор­но­биль­цям.
Про це ска­зав ві­це-прем’­єр-мі­ністр Ук­раї­ни Пав­ло Ро­зен­ко жур­на­ліс­там у вів­то­рок, по­ві­дом­ляє Укр­ін­форм.
«Ми не передбачаємо на сьогоднішній день жодних скорочень чи пільг, чи соціального захисту чорнобильців. Це чітко й однозначно, це моя принципова позиція. Навпаки, ми маємо робити все, щоб посилювати соціальний захист чорнобильців», — сказав Розенко.

Він зазначив, що у контексті пенсійної реформи здійснено частково перерахунок пенсій деяким категоріям чорнобильців.
«Зокрема, ми вирішили болюче питання по солдатах, які працювали в зоні ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, пенсія яким не була перерахована протягом останніх 15 років. Це було зроблено в жовтні», — сказав віцепрем’єрміністр.
За його словами, «зараз, під час перерахунку пенсій військовим пенсіонерам, найбільшу надбавку, і це передбачено постановою уряду, отримають якраз усі військовослужбовці, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».
Розенко переконаний, що нині необхідно рухатися в напрямку наближення виконання Закону про статус ліквідатора наслідків Чорнобильської катастрофи, щоб цей Закон запрацював повним обсягом.
Тому, додав Розенко, жодним чином не йдеться про скорочення чорнобильських програм, про скасування якогось виду пільг чи компенсацій.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».