Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Квiтень 2018 11:16

До 1 травня всі військові пенсіонери отримають перераховані пенсії

Rate this item
(0 votes)

Про це заявив у вівторок віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Пенсійний фонд здійснює перерахунок пенсій військовослужбовцям, яким було осучаснено і підвищено пенсії за рішенням уряду. Ця робота має бути завершена до першого травня і до першого травня всі військові пенсіонери отримають усі свої перераховані виплати», — сказав Розенко.

Він додав, що станом на сьогодні 480 тисяч військових пенсіонерів уже отримали підвищені пенсії або їм уже було їх перераховано.
За словами віце-прем’єра, всього в Україні 544 тисячі військових пенсіонерів, тобто перерахунок здійснено вже 90% військових пенсіонерів.
«До першого травня цей процес завершиться», — зазначив віце-прем’єр.
Як повідомлялося, наприкінці 2017 року уряд напрацював рамковий проект закону щодо підвищення пенсій військовим пенсіонерам і передав його до подальшого опрацювання в Раду національної безпеки та оборони.
Обговорення документа потребує часу, і саме тому в лютому уряд схвалив рішення, яке дозволило розпочати процес підвищення військових пенсій.
Рішення є тимчасовим і діятиме до моменту ухвалення закону, який закріпить не тільки системне підвищення пенсій військовим, а й окреслить систему пенсійного забезпечення для військових, які сьогодні проходять службу в силових органах.
Таким чином, Пенсійний фонд із другої половини березня розпочав виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Пенсії підвищуватимуть поетапно.
На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищать у середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть у середньому ще на 750 грн, з 1 січня 2020 року — ще в середньому на 750 грн.
Таким чином, за два роки військові пенсії зростуть приблизно вдвічі. На сьогодні середня пенсія військових становить 2898,41 грн.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».