Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 10 Квiтень 2018 13:20

Створено штаби з ліквідації заборгованості із зарплати

Rate this item
(0 votes)

В усіх регіонах України створено штаби з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами Державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати та інших виплат, пов’язаних із трудовими правовідносинами.
Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, за дорученням якого й були створені відповідні штаби, інформує пресслужба відомства.
«При всіх головних територіальних управліннях юстиції утворені регіональні штаби координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами ДВС рішень про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати.

До їх складу входять керівники цих управлінь, керівники всіх органів державної виконавчої служби регіону, начальники відділів з питань банкрутства», — зазначив Шкляр.
За його словами, штаби стежитимуть за дотриманням державними виконавцями вимог законодавства при виконанні рішень про стягнення з підприємств заборгованості із заробітної плати.
Окрім того, зазначив він, вони взаємодіятимуть із тимчасовими комісіями з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, утворених при облдержадміністраціях, районних держадміністраціях, органами Державної фіскальної служби, Нацполіції, органами Державної інспекції України з питань праці, а також створеними Міністерством юстиції мобільними групами з ліквідації заборгованості з виплати зарплати та інших виплат, пов’язаних із трудовими правовідносинами.
Шкляр зауважив, що регіональні штаби проводитимуть роз’яснювальну роботу та робочі наради з працівниками органів Державної виконавчої служби з питань застосування норм законодавства та вжиття всіх заходів щодо вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості із заробітної плати.
* * *
Керівникам підприємств, які не погасять боргів із заробітної плати, загрожує кримінальна відповідальність.
Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко у Twitter.
«Нагадую керівникам підприємств: невиплата заробітної плати — це кримінально караний злочин. Тому тих, хто не буде гасити боргів, — передаватимемо до правоохоронних органів для застосувань відповідних санкцій», — написав Петренко.
За його словами, в Україні близько 16 тисяч підприємств мають заборгованості із зарплати. Найбільші борги — на Сході та Півдні України.
«Зараз напрацьовуємо санкції для боржників із виплати зарплат. Наразі така заборгованість лише за рішеннями судів — близько 350 млн грн», — зазначив міністр.
Він нагадав, що розпочали роботу мобільні групи Мін’юсту та держвиконавців, які працюють за алгоритмом стягнення виплат із боржників аліментів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».