Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 08 Лютий 2018 18:44

У 2017 році на чверть збільшилися видатки на оплату лікарняних листів

Rate this item
(0 votes)

Ви­пла­ти по тим­ча­со­вій втра­ті пра­це­здат­но­сті, які здійс­нює Фонд со­ці­аль­но­го стра­ху­ван­ня Ук­раї­ни, у 2017 ро­ці зрос­ли на 25,8%.
За повідомленням виконавчої дирекції ФССУ, загалом по листках непрацездатності у 2017 році Фонд виплатив 5,95 млрд гривень.
Порівняно з 2016 роком кількість поданих до оплати лікарняних листків зменшилася на 102203, що дорівнює 2,6%. І на 88035 днів, або 0,2%, зменшилася кількість оплачених днів перебування українців на лікарняному.

Як зазначили у Фонді, витрати на оплату лікарняних листків зокрема та на виплату матеріального забезпечення загалом значною мірою зросли за рахунок збільшення мінімальної заробітної плати в 2017 році до 3200 грн, що на 1761,5 грн, або 55%, більше, ніж середня мінімальна заробітна плата за 2016 рік.
За словами директора виконавчої дирекції ФССУ Євгена Баженкова, Фонд повною мірою виконує свої зобов’язання і фінансує всі виплати, передбачені законодавством та рішеннями Кабінету Міністрів України щодо підвищення соціальних стандартів.
Нагадаємо, Фонд соціального страхування України було утворено шляхом злиття Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. Новостворений Фонд соціального страхування України забезпечує повною мірою виконання всіх завдань та функцій, визначених Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», з 1 серпня 2017 року.
Зокрема, ФССУ забезпечує оплату листків непрацездатності, страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей, надання допомоги по вагітності та пологах і на поховання, забезпечення медичною реабілітацією застрахованих осіб та санаторнокурортним лікуванням потерпілих на виробництві.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».