Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Грудень 2016 16:12

Андрій Рева: ми підрахували, що в 2025 році лише 8% чоловіків і 10% жінок зможуть отримувати пенсію за віком

Rate this item
(0 votes)

Про це по­ві­до­мив на зу­стрі­чі з пред­став­ни­ка­ми Сві­то­во­го бан­ку в Ук­раї­ні, при­свя­че­ній під­го­тов­ці до пен­сій­ної ре­фор­ми, мі­ністр со­ці­аль­ної по­лі­ти­ки Ан­дрій Ре­ва.

«Наша ідея полягає в тому, щоб зробити диференційованим час виходу на пенсію, — повідомив міністр. — Кожен майбутній пенсіонер сам для себе визначить його залежно від того, як сплачував внески».
Андрій Рева зауважив, що і в Росії, і в Білорусі, й у Молдові внески до Пенсійного фонду сплачують більш дисципліновано, ніж в Україні. У нас із 26 мільйонів осіб працездатного віку внески сплачують усього 10 мільйонів.
У баченнях шляхів реформи фахівців Міністерства й спеціалістів Світового банку сходяться чимало позицій, однак є декотрі базові речі, що їх необхідно проговорити й пропрацювати.
Міністерська група розробників має два місяці, аби викласти на обговорення всіх компетентних вітчизняних і закордонних партнерів напрацьовані ключові позиції реформи пенсійної системи.

За результатами зустрічі міністр соціальної політики окремим наказом вводить у склад цієї групи ще й фахівців зі Світового банку.
Керівник програми Світового банку з макроекономіки та подолання бідності Фарук Кхан зазначив, що запропонований остаточний пакет рішень має бути простим, аби кожна проста людина зрозуміла суть цього своєрідного договору між державою і нею, щоб усвідомити, чому вона повинна платити в державну систему.
Директор представництва Світового банку в Україні Сату Кахконен з ентузіазмом сказала: «Давайте проштовхнемо цю реформу, без неї рухатися далі неможливо. Ми готові залучити вам на допомогу фахівців, котрі працюють над вашою темою у Вашингтоні. Ми дуже хочемо зробити корисне для пенсійної системи України».
Учасники зустрічі зійшлись у думці, що ключовим елементом у роз’яснювальній роботі щодо пенсійної реформи має бути наголос на стажі, на усвідомленні людьми, що для того, аби вийти на пенсію, необхідно платити внески.
«Має виконуватися контракт поколінь, — сказав Андрій Рева. — Я працюю — сплачую внески, мої діти працюють — сплачують внески. Так от, нинішні пенсіонери свій контракт виконали, а сьогоднішні працюючі виконують його лише на 40%. Тому нині центральним завданням є відновлення стимулів, аби всі сплачували внески, бо саме це є головним елементом наявності страхового стажу».
Також урядовець зазначив, що якщо сьогодні не вжити заходів і не провести реформи пенсійної системи, то незабаром ПФ рухне й усі спитають з нинішніх посадовців: «Чому ви, розуміючи наслідки, нічого не зробили?»

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».