Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Грудень 2016 07:23

10 пріоритетів бюджету-2017

Rate this item
(0 votes)

Ухва­ле­ний Дер­жав­ний бю­джет Ук­раї­ни на 2017 рік від­різ­няє­ть­ся від то­ріш­ньо­го тим, що міс­тить 10 сфер, які от­ри­ма­ють пріо­ри­тет­ну ува­гу та фі­нан­су­ван­ня, йдеть­ся в ко­мен­та­рі Мі­ніс­тер­ства фі­нан­сів Ук­раї­ни.

«Ухвалений бюджет2017 відрізняється також тим, що містить 10 сфер, які отримають пріоритетну увагу та фінансування. Це ключові напрями системних реформ країни, серед яких — обороноздатність, соціальні стандарти, освіта, охорона здоров’я, дипломатія, АПК, інфраструктура, енергоефективність, культура і децентралізація», — повідомили в Мінфіні.
«У цьому бюджеті закладено важливі реформи, яких очікують люди. Ми вдячні парламенту за плідну співпрацю, конструктивний діалог та за підтримку головного кошторису країни», — зазначив у цьому зв`язку міністр фінансів Олександр Данилюк.

Крім того, у 2017 році розмір мінімальної зарплати вперше за роки незалежності зрівняється з розміром прожиткового мінімуму. Зокрема, з 1 січня 2017 року мінімальна зарплата зросте у 2 рази — до 3200 грн.
«Вперше за роки незалежності розмір мінімальної зарплати зрівняється з визначеним розміром прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Жодний працівник, у тому числі у бюджетній сфері, не буде отримувати зарплату нижче цього рівня», — наголосили в Мінфіні.
Також «уперше бюджет формувався не від видатків чи побажань, а від доходів та реальних можливостей».
«За основу був закладений принцип — бюджет має бути реалістичним, де всі видатки будуть підтверджені доходами. Завдяки цьому вдалося розробити чесний, реалістичний і відповідальний бюджет2017 — з ефективним використанням бюджетних коштів та забезпеченням при цьому основних потреб громадян. Це також дасть можливість отримати заплановані надходження, не створюючи тиску на бізнес, а навпаки — стимулюючи економічний розвиток», — наголосили у міністерстві.
При цьому, підкреслили у Мінфіні, прогноз доходів бюджету «було перевірено та підтверджено незалежними експертами та представниками громадянського суспільства».
Як зазначають у Мінфіні, цьогоріч у рамках бюджетного процесу нарешті вдалося відновити практику прийняття бюджету в межах установлених законодавством термінів, а не «під ялинку».
«Цьогоріч уперше за багато років були дотримані всі норми бюджетного законодавства — проект держбюджету був вчасно схвалений урядом та внесений на розгляд парламенту. Це дало достатньо часу народним депутатам та всім охочим для ознайомлення з документом. Відповідно, це сприяло відновленню практики прийняття бюджету в рамках установлених законодавством термінів, а не «під ялинку», — зазначили у Мінфіні.
21 грудня Верховна Рада ухвалила в цілому проект Державного бюджету України на 2017 рік. За відповідне рішення проголосували 275 народних депутатів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».