Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Червень 2016 10:32

Пенсійному фонду ніщо не загрожує

Rate this item
(0 votes)

Уряд га­ран­тує вчас­ну і в пов­но­му об­ся­зі ви­пла­ту пен­сій та під­вищен­ня мі­ні­маль­них пен­сій дві­чі про­тя­гом цьо­го ро­ку.
Про це на пресконференції після завершення засідання правління Пенсійного фонду України у Кам’янціПодільському заявив віцепрем’єрміністр Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.
«Сьогодні на засіданні правління Пенсійного фонду ми обговорили дуже серйозні питання, які стосуються життя всіх наших співгромадян: тих, хто вже сьогодні є пенсіонером, і тих, хто готується вийти на пенсію», — сказав він.

За його словами, ситуація в Пенсійному фонді непроста. У цьому році рекордна сума виділяється із держбюджету Пенсійному фонду на виконання усіх програм і зобов’язань перед громадянами. Ця цифра становить близько 145 млрд грн.
Водночас пенсіонерам ніщо не загрожує, «всі пенсії будуть виплачені вчасно і в повному обсязі, і ми не допустимо жодних катастроф у Пенсійному фонді»,— наголосив він. 
«Більш того, перше підвищення мінімальних пенсій вже відбулося з
1 травня на 6%, друге відбудеться з 1 грудня 2016 р. Усі кошти для цього є», — запевнив віцепрем’єрміністр.

 

ДО ВПРОВАДЖЕННЯ МОНЕТИЗАЦІЇ СУБСИДІЙ КРАЇНА НЕ ГОТОВА

Ук­раї­на не го­то­ва до за­про­ва­джен­ня мо­не­ти­за­ції суб­си­дій на­се­лен­ню на спла­ту за жит­ло­во-ко­му­наль­ні по­слу­ги, — за­ба­га­то одер­жу­ва­чів і не­до­стат­ні тех­ніч­ні мож­ли­во­сті ор­га­нів со­цза­хис­ту.
Про це у від­по­відь на за­пи­тан­ня ко­рес­пон­ден­та Укр­ін­фор­му на бри­фін­гу у Він­ни­ці по­ві­до­мив мі­ністр со­ці­аль­ної по­лі­ти­ки Ан­дрій Рева.

«В умовах, коли в нас дев’ять з 15 мільйонів домогосподарств, як ми плануємо, будуть отримувати субсидії, говорити про їх монетизацію — означає створити організаційні проблеми для людей в плані її отримання. Скільки часу потрібно, щоб відкрити 9 мільйонів особових рахунків? Це займе не місяць, не два і навіть не півроку. А якщо додати, що 6 мільйонів людей вже отримують субсидію, і ще три мають прийти, то одночасно ці два потоки скерувати — можете уявити, які організаційні проблеми ця ситуація створить», — сказав А. Рева.
За його словами, більшість органів соцзахисту не має належного технічного забезпечення і логістики, тому дуже часто через великий наплив людей процес перепризначення субсидій буде розтягуватися. Інформація про тарифы на газ 2016 в Украине перейдіть за посиланням. 
«Ми сьогодні технічно не готові забезпечити надходження субсидії людям на рахунок у десятиденний термін призначення і перепризначення. Органи соцзахисту не завжди так працюють, як у Вінниці, де вже перерахували субсидію на літній період. Отож людина чекатиме, поки їй прийде на рахунок субсидія не протягом 10 днів, а упродовж чотирьох місяців. Запровадження сучасних сервісів з надання соціальних послуг — це крок до впровадження монетизації. Коли ми розповсюдимо цю систему, то дамо організаційну можливість для вчасного і швидкого призначення субсидій», — вважає міністр.
Ще однією перешкодою для запровадження монетизації субсидій є завелика чисельність одержувачів цієї соціальної допомоги через низький рівень життя населення.
Спочатку потрібно підвищити соціальні стандарти життя — пенсії, зарплати, щоб люди могли платити самотужки за житловокомунальні послуги і розмір субсидії не перевищував їхню пенсію удвічі. Перед уведенням монетизації слід вирішити усі питання, які заважають її впровадженню. Проте у перспективі це буде. Коли йдеться про монетизацію пільг, то це прямо записано в програмі діяльності уряду, в тому числі — в операційному плані, констатував А. Рева.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».