Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Грудень 2015 15:17

Спрощено процедуру оформлення гуманітарної допомоги

Rate this item
(0 votes)

На­род­ні де­пу­та­ти 8 груд­ня ухва­ли­ли За­кон «Про вне­сен­ня змін до За­ко­ну Ук­раї­ни «Про гу­ма­ні­тар­ну до­по­мо­гу» що­до не­до­пу­щен­ня за­тя­гу­ван­ня стро­ків про­ве­ден­ня дер­жав­но­го са­ні­тар­но-епі­де­мі­оло­гіч­но­го, ве­те­ри­нар­но-са­ні­тар­но­го, фі­то­са­ні­тар­но­го, еко­ло­гіч­но­го та ра­діо­ло­гіч­но­го кон­тро­лю гу­ма­ні­тар­ної до­по­мо­ги».
За від­по­від­не рі­шен­ня про­го­ло­су­ва­ли 246 на­род­них об­ран­ців.

Закон передбачає, що спеціально уповноважені державні органи з питань гуманітарної допомоги зобов’язані у день прийняття рішення про визнання товарів (предметів) гуманітарною допомогою розмістити його на своєму офіційному веб-сайті.

Таке повідомлення буде підставою для проведення відповідного контролю.
Водночас згідно з ухваленим законом органи, що безпосередньо здійснюють державний санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний та радіологічний контроль предметів гуманітарної допомоги, в одноденний строк після звернення до того чи іншого органу отримувача гуманітарної допомоги з товаросупровідними документами щодо проведення відповідного виду контролю для митного оформлення товарів (предметів) гуманітарної допомоги зобов’язані за потреби здійснити відбір зразків товарів (предметів) та не пізніше 8 днів безкоштовно оформити всі документи, передбачені законодавством за результатами здійснення зазначених видів контролю.
У виняткових випадках керівник органу може прийняти рішення про продовження проведення процедури контролю до 30 днів.
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».