Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Лютий 2019 15:21

Нанотехнології допоможуть у лікуванні венеричної хвороби

Rate this item
(0 votes)

Дослідники з Університету Ватерлоо розробили новий спосіб профілактики і лікування хламідій — найбільш поширеної у світі бактеріальної інфекції, що передається статевим шляхом.
Він відрізняється від традиційного лікування антибіотиками, оскільки це — тип генної терапії, який здійснюється за допомогою нанотехнологій і показує 65-відсотковий успіх у профілактиці хламідійної інфекції при одноразовому прийомі.

«Оскільки стійкість до антибіотиків продовжує розвиватися, люди часто хворіють на хламідіоз, який неможливо вилікувати звичайними засобами», — сказав Еммануель Хо, професор Фармацевтичної школи Ватерлоо. «Якщо його не лікувати або якщо лікування займає тривалий період часу, це може призвести до безпліддя та інших репродуктивних проблем».
Нова терапія, розроблена в лабораторії Хо, націлена на зараження хламідіозом, запобігаючи проникненню більшості бактерій у клітини статевих шляхів і знищуючи бактерії, здатні проникати через клітинну стінку.
Команда змогла досягти цього, використовуючи рибонуклеїнову кислоту (РНК) для націлювання на специфічний ген PDGFR-бета у жіночому репродуктивному тракті, який створює білок, що зв’язується з бактеріями хламідіозу.
«Орієнтуючись на PDGFR-бета, ми можемо призупинити провадження білка, який Chlamydia використовуватиме для проникнення у клітини епітелію статевих шляхів, — сказав Хо. — В результаті у вхідної інфекції менше призначень, які можна зафіксувати, і ймовірність виникнення захворювання знижується».
Нова генна терапія використовує унікальну наночастинку, яка дозволяє РНК проникати у клітини, знижувати здатність хламідій зв’язуватись і знищувати інвазивні бактерії, запобігаючи поширенню хвороби.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».