Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Грудень 2018 17:21

Виявлено що один препарат, що загрожує інсультом

Rate this item
(0 votes)

Американська служба контролю за продуктами і ліками (FDA) попередила про можливий ризик одного з видів інсульту, викликаного вживанням препарату, який застосовується при розсіяному склерозі (РС).
Після нового препарату алемтузумаб більшість пацієнтів із проблемами, що можуть призвести до непрацездатності і смерті, відчули нові симптоми протягом дня після початкової інфузії, йдеться в інформаційних повідомленнях.

В одного пацієнта симптоми спостерігалися через три дні після прийому препарату.
При цьому фахівці вважають, що завжди потрібно зважувати ризики і переваги лікування у зв’язку із загрозою основного процесу хвороби. Для багатьох пацієнтів — це дійсно ефективна терапія, тому переваги можуть перевищувати загрози.
Тим часом FDA розмістила попередження на етикетках лікарського засобу і в інструкції.
Алемтузумаб також схвалений для лікування одного з видів раку — B-клітинної хронічної лімфоцитарної лейкемії.
Служба звертає увагу на те, що коли у пацієнтів, котрі приймають алемтузумаб, з’являються ознаки або симптоми інсульту або артеріального розшарування, слід якомога швидше звернутися за невідкладною допомогою.
Симптоми можуть бути такі — раптове оніміння або слабкість обличчя, рук або ніг, особливо на одній стороні тіла. Може виникнути раптова плутанина у словах, занепокоєння або труднощі розуміння мови, неприємні відчуття в одному або обох очах, порушення ходьби, запаморочення, втрата рівноваги або координації, сильний головний біль або біль у шиї.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».