Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 16:31

Ця країна переможе за тривалістю життя Японію завдяки особливому харчуванню

Rate this item
(0 votes)

Країни, в яких висока тривалість життя, заслуговують вивчення їх укладу, побуту, способу життя. Головним у цьому списку є стиль харчування.
Тривалий час першою у світі за тривалістю життя населення є Японія, незважаючи на катаклізми, які проносяться над нею, починаючи від ураження радіацією після вибухів атомних бомб. У країні середня тривалість життя становить трохи менше 85,7 року.
Однак нещодавно автори найбільш всебічного дослідження глобального стану у світі зробили прогноз, що до 2040 року в таблиці життя Японію переможе країна, де все більш стійко переважає середземноморський стиль харчування.

Це — Іспанія, де до 2040 року очікується середня тривалість життя до 85,8 року.
За даними Інституту оцінки здоров’я у Сіетлі (США), який підготував ці прогнози, в найближчі роки найсерйознішими загрозами для нашого здоров’я і довголіття стануть ожиріння, високий кров’яний тиск, рівень цукру в крові, вживання тютюну й алкоголю.
На думку авторів, Японія поступиться першістю через куріння і ожиріння, що швидко поширюється. Іспанія ж добре справляється з цими проблемами, зазначив доктор Крістофер Мюррей, директор IHME Вашингтонського університету.
Іспанці правильно харчуються, використовуючи здорові продукти, вважають фахівці. Міністерство охорони здоров’я Іспанії також приділяє увагу дослідженням переваг середземноморського стилю.
Дані дослідження постійно оновлюються за допомогою статистики по кожній країні світу.
Уперше підготовлено прогнози не тільки для найбільш імовірної очікуваної тривалості життя та результатів щодо здоров’я для 195 країн і територій, а й найкращі та найгірші сценарії.
Крістофер Мюррей зазначає, що різницю між кращими і гіршими результатами можна прибрати завдяки політиці уряду і глобальної спільноти. Дані показують, що станеться, коли будуть вжиті заходи і покращиться постачання чистої води, зменшаться куріння, ожиріння й буде усунуто забруднення повітря.
Автори стверджують, що в усіх країнах відбудеться невелике зростання тривалості життя, але показник змінюватиметься повільніше, ніж раніше.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».