Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 16:27

Тест по відбитку пальця відкриває несподівані таємниці здоров'я

Rate this item
(0 votes)

За 10 хвилин і з точністю до 99% тест по відбитку пальця видає інформацію про вживання людиною наркотичних засобів. Він набагато перевершує за оперативністю традиційні аналізи крові або сечі, взяті у людей, що вживають ці речовини.
Такі функції виконує революційний сканер відбитків пальців Reader 1000. Це — відкриття нового дослідження, в якому розглянуті результати роботи порівняно з існуючими аналізами.
Пристрій точно тестує чотири основні групи наркотиків, найбільш часто вживані — кокаїн, опіати, канабіс й амфетаміни.

Він уже використовується у центрах реабілітації наркоманів, на робочих місцях і в школах. Також ведеться робота з його використання при скринінгу в аеропорту і для моніторингу правопорушників у тюрмах і службах пробації.
Експерти використовували технологію, розроблену фірмою Cambridge Intelligent Fingerprinting, щоб перевірити її ефективність.
Вони виявили точність і швидкість проведення аналізу, заснованого на відбитку пальця.
Професор, почесний доктор Університету Східної Англії, співавтор дослідження і засновник фірми Девід Рассел зазначив, що дослідження також показало, як технології використовують для оперативного виявлення можливої причини смерті, полегшення поліцейських розслідувань тощо.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».