Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Вересень 2018 13:02

Зсув часу прийому їжі підсилює втрату ваги

Rate this item
(0 votes)

Фахівці з харчування назвали режим прийому їжі, при якому посилюється втрата ваги. Так, ефективними для схуднення є пізній сніданок і більш рання вечеря.
Учасники дослідження, які затримували свій перший прийом їжі на 90 хвилин, а потім раніше вечеряли також на 90 хвилин, утратили вдвічі більше жиру за 10 тижнів, ніж учасники контрольної групи. При цьому кількість їжі вони не зменшували.

Науковці кажуть, що це дослідження підтверджує результати аналогічних експериментів на тваринах і може запропонувати новий варіант тим, хто намагається скинути вагу, не зменшуючи споживання калорій.
Люди, які дотримуються традиційних дієт, що засновані на скороченні кількості їжі, страждають від ефекту повернення, внаслідок чого вони у підсумку їдять більше, ніж зазвичай.
Нова пропозиція може обнадіяти товстунів. Таким чином люди можуть їсти те, що їм до вподоби, при цьому слід просто змінити час сніданку та вечері. Учені вважають, що це може дати довгостроковий ефект.
Дослідники пояснюють, що, зміщуючи сніданок і вечерю ближче до середини дня, учасники тісніше пристосовують час їжі до їхніх циркадних ритмів, від чого поліпшується метаболізм.
Крім цього, за відсутності обмежень в їжі ті, хто змінив час свого харчування, вживали менше харчів, ніж контрольна група.
Дослідження опубліковано в Journal of Nutritional Sciences.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».