Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Серпень 2018 22:29

Відмова від куріння, зайва вага і діабет

Rate this item
(0 votes)

Фахівці кажуть, що існує реальна небезпека захворіти на діабет 2-го типу після того, як людина покинула курити і стрімко набрала вагу.
Про це свідчать дослідження, які довели, що люди часто замінюють тютюн перекусами і у них частіше розвивається діабет 2-го типу.
Після відмови від куріння зазвичай набирають вагу всі, тому її слід контролювати, вважають експерти Школи громадської охорони здоров’я Гарварда.

Вони першими з’ясували прямий зв’язок між станами і сподіваються, що це допоможе звертати увагу на правильне харчування і заняття спортом для тих, хто планує забути про сигарети.
У процесі дослідження група проаналізувала дані 171 тисячі чоловіків і жінок. Кожні два роки учасники заповнювали анкети про здоров’я і спосіб життя. Дослідники спостерігали за тими, хто заявив про відмову від куріння, які відзначали їх вагу і рівень цукру в крові.
Науковці виявили, що у тих, хто кинув курити, ризик розвитку діабету 2-го типу зріс до 22%. Ризик продовжував зростати зі збільшенням ваги і досягнув максимуму після 5–7 років після цього.
Водночас у тих, хто відмовився від куріння до 30 років, ризик діабету впав до рівня тих, хто ніколи не захоплювався тютюном.
Однак при цьому, незважаючи на ризик потенційного збільшення ваги і розвитку діабету, вчені зауважують, що це не повинно заважати людям відмовлятися від шкідливої звички, просто треба правильно харчуватися.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».