Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Серпень 2018 22:19

Методика «три в одному» виявилась успішною при лікуванні гіпертонії

Rate this item
(0 votes)

Високий кров’яний тиск або гіпертонія змушує страждати одного з трьох мешканців нашої планети. У даний час методика лікування є такою, що лише 50% пацієнтів за допомогою існуючих ліків можуть нормалізувати здорові рівні тиску.

Однак науковці виявили, що нова методика, яка поєднує в собі препарати «три в одному», набагато ефективніша, ніж існуючі способи лікування. Завдяки їй люди, які страждають від гіпертонії, за 6 місяців повернули собі нормальні рівні кров’яного тиску.

Уперше такий метод був запроваджений Джорджським інститутом глобальної охорони здоров’я в Австралії. У дослідженні, проведеному у ШріЛанці, взяли участь 700 пацієнтів із середнім віком 56 років й артеріальним тиском 154/90.
Пацієнти приймали потрійний препарат — поєднання загальних ліків від артеріального тиску, амлодипіну і хлорталідону.
Одна половина пацієнтів отримувала потрійну пігулку, інша — одні ліки за вибором лікаря.
Близько 70% пацієнтів першої групи відразу ж досягли нормалізації артеріального тиску — 140/90. Після 6 місяців він знизився до 125/76.
З тих же, хто лікувався за звичайною схемою, тільки 55% домоглися деякого зниження тиску.
Доктор Рут Вебстер, яка очолила дослідження, заявила, що отримані результати комбінованої терапії можуть урятувати мільйони людей від симптомів гіпертонії і знизити ризик серцевих нападів та інсультів.
Комбінація трьох методів лікування дозою, вдвічі меншою за звичайну, була не тільки ефективною, але й безпечною, на відміну від окремішнього прийому препаратів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».