Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Липень 2018 14:47

Продукти, що викликають маніакальну поведінку

Rate this item
(0 votes)

Хімічні речовини, що використовують для приготування м’яса, наприклад у салямі і хот-догах, можуть викликати розлади настрою, які медики визначають як манію, повідомляють дослідники нейровірулогіі і педіатрії Університету Джона Хопкінса у Балтіморі.
Ці хімічні речовини відомі під назвою нітрати. Їх часто додають в оброблене м’ясо для запобігання розвитку бактерій.

Коли вчені наводять більше доказів того, що мікроби у кишечнику можуть впливати на мозок, зазначає автор дослідження доктор Роберт Йолкен, дослідження дії нітратів вносить ясність у те, як це відбувається в людському організмі.
Йолкен та його колеги проаналізували дані понад тисячі осіб із психічними розладами та здорових. Дослідники виявили, що ті, хто був госпіталізований при прояві манії (гіперактивність, ейфорія і безсоння), у 3,5 раза частіше вживали м’ясо, оброблене нітратами.
Інші дослідження також показали, що гризуни виявляли маніакальну поведінку після вживання продуктів із доданими нітратами лише за кілька тижнів.
Що таке манія? Вона зазвичай зустрічається у людей із біполярним розладом, але також може виникати при шизоафективних порушеннях. Манія може включати маячне мислення і призвести до небезпечної ризикованої поведінки.
Автори зазначають, що нітрати раніше були пов’язані з деякими раковими і нейродегенеративними захворюваннями.
Дослідження було опубліковане у журналі «Молекулярна психіатрія».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».