Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 12 Липень 2018 19:42

Чому від алкоголю червоніє обличчя?

Rate this item
(0 votes)

Експерти кажуть, що у вині, пиві, сидрі та інших алкогольних напоях містяться сульфіти. Якщо після випитого келиха обличчя стає червоним, це може бути алергією на цю речовину, пояснюють вони.
Сульфіти — з’єднання, які зустрічаються природним чином у напоях і виробляються дріжджами під час ферментації, коли цукри перетворюються на спирт. Іноді виробники штучно додають їх у вина, щоб припинити бродіння, оскільки ті діють як консервант, котрий виділяє газоподібний діоксид сірки. Він і може бути подразником, що викликає такі симптоми, як хрипота, кашель, почервоніння обличчя, розлад шлунка тощо.

Як правило, найвищі рівні сульфітів мають білі вина, за ними йдуть рожеві, червоні вина, потім пиво і сидр. Спирти мають найнижчі його рівні, оскільки вони переганяються, тобто очищаються, шляхом нагрівання й охолоджування, а не ферментуються (сульфіти можуть додати пізніше).
За статистикою, 1 людина з 100 відчуває проблеми із сульфітами. При цьому вчені говорять, що у більшості людей, які реагують на них, це звичайна чутливість, а не справжня алергічна реакція, пов’язана з імунною системою. При останній вивільняється гістамін у відповідь на конкретну речовину.
Особливо схильні відчувати сульфіт пацієнти з астмою, оскільки діоксид сірки може дратувати дихальні шляхи. До того ж він може викликати серйозний напад астми.
Сульфіти є одними з 14 алергенів, які у багатьох країнах повинні вказуватися на етикетках продуктів харчування і напоїв.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».