Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 12 Липень 2018 19:39

Замісь уколу – таблетка

Rate this item
(0 votes)

Нинішня наука, зокрема колектив учених Гарварда, працює над тим, щоб пацієнти з діабетом змогли отримувати інсулін неінвазивним способом, тобто без уколів. Таке майбутнє діабетикам може забезпечити їх розробка інсуліну у вигляді таблетки.
Дослідники знайшли спосіб доставки інсуліну у такому вигляді, і вже успішно перевірили його на гризунах. Виявлено стійке зниження рівня цукру в їхній крові на 45% протягом 12 годин і більше, зазначили вони.

До цього використання орального інсуліну було неможливим, оскільки гормон перетравлюється у шлунку. Якщо пероральний інсулін пройшов кислоту шлунка, далі проблема була у кишечнику. Дослідники пояснили, що інсулін — велика молекула, а стінки кишечника є бар’єром для більшості великих молекул.
Щоб подолати ці бар’єри, науковці ввели інсулін в іонну рідину. Потім інсуліноіонну рідку комбінацію одягнули у покриття, яке дозволило таблетці пройти через шлунок неушкодженою.
Далі вона розчинялась у тонкому кишечнику і звідти переміщалась у товсту кишку. За допомогою іонних рідин молекули інсуліну можуть проникати через стінку кишечника у кровотік.
Одним із переваг цієї форми інсуліну є те, що він більш стійкий до стерилізації.
Зазначається, що при ін’єкції інсуліну існує ризик помилки з дозою, що може викликати небезпечне зниження рівня цукру у крові. У разі орального інсуліну цей ризик зменшується.
Випробування за участю людей уже можуть початися через 3–5 років.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».