Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Червень 2018 18:51

3D-принтер використовується для тривимірного друку внутрішніх органів

Rate this item
(0 votes)

Тепер хірурги можуть тримати в руках тривимірну модель людського серця та інших органів за кілька днів до проведення операції з пересадки — медики можуть перевірити функціональність органів на спеціальній копії.
Дана сучасна технологія стала доступною у деяких лікарнях США, що дозволяє фахівцям тестувати органи і прогнозувати успіх маніпуляцій до оперативного втручання.
Це також дозволяє скорочувати час планування і значно знижує ризики розвитку ускладнень у пацієнтів.

Експерти США передбачають протягом наступного року відкриття першої в історії людства фабрики з 3Dдруку людських органів.
Паризька компанія Biomodex заявила, що вже зібрано 15 мільйонів доларів для запуску проекту. За словами Каролін ДеВасто, віцепрезидента з комерціалізації Biomodex, завод 3Dдруку буде відкритий у Бостоні протягом наступного року.
Торік компанією було відкрито аналогічний завод у Парижі — це дозволило хірургам усього світу використовувати потенціал нових технологій, аналізуючи результати томографії або МРТ пацієнтів. Репліка (точна копія) може бути отримана у тижневий термін, а з відкриттям нового заводу у США час виготовлення внутрішніх органів значно скоротиться.
За словами Томаса Маршана, генерального директора Biomodex, інноваційні рішення дозволять підвищити якість медичного обслуговування, знизять ризики для здоров’я пацієнтів і фінансові витрати на операції.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».