Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Квiтень 2018 19:46

Люди продовжують еволюціонувати

Rate this item
(0 votes)

Генетики з Університету Квінсленда в Австралії знайшли в людському геномі докази того, що функції нашого організму змінюються.
Дослідники вивчили геномні дані 126545 осіб, щоб показати еволюційні відмінності між поколіннями, пише Science Alert.
Природний відбір включає в себе повільні зміни, які займають покоління, і ці зміни часто настільки тонкі, що ми навіть не помічаємо.

Щоб відстежити ці зміни, група дослідників з Інституту молекулярних біологічних наук і Інституту мозку Квінсленда використовувала статистичний метод для пошуку мутацій у ДНК.
Вони ретельно досліджували 28 складних ознак, таких як мінеральна щільність п’яти, облисіння у чоловіків, вік жінки при перших менструаціях і менопаузі, вік жінок при перших пологах, силу перейм і розміри тазостегнового суглоба.
Вивчаючи гени, пов’язані з цими ознаками у людей у різному віці, можна побачити відмінності між поколіннями. Дослідники заявили, що виявили ознаки негативного відбору — видалення шкідливих варіантів генів — за кількома ознаками. І найсильніше свідчення було в рисах, пов’язаних із серцевосудинною і репродуктивною функціями.
Для серцевосудинної функції команда виявила зміни, пов’язані з розміром талії і співвідношенням талії і стегон. Було виявлено, що надлишок жиру навколо талії був значно пов’язаний із підвищеним ризиком серцевосудинних захворювань.
Таким чином, люди з цією ознакою частіше вмирають у більш ранньому віці, а значить, ця ознака буде зустрічатися все рідше.
Сильні зміни від покоління до покоління показав також вік жінки у період менопаузи. Вік перших менструацій і вік при перших пологах також значно змінюються з плином часу.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».