Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 10 Квiтень 2018 14:42

Не готуйте на відкритому вогні ні м'яса, ні риби!

Rate this item
(0 votes)

Ризик розвитку цукрового діабету II типу значно збільшується, якщо людина часто готує м’ясо птиці, червоне м’ясо і рибу, використовуючи високотемпературні способи.
Такого висновку дійшли фахівці зі Школи громадського здоров’я у Гарварді. Результати дослідження опубліковано в журналі Diabetes Care.
У своїй роботі фахівці використовували дані понад 110 тисяч осіб. Діабет II типу був виявлений у 7 тисяч 895 людей. Учені пов’язали ризик появи діабету цього типу з частим вживанням м’ясних і рибних страв, які готували з використанням високих температур, наприклад смажили на відкритій сковороді, на грилі або барбекю.

У людей, які використовували даний метод приготування їжі частіше, ніж 15 разів на місяць, ризик захворіти на діабет збільшувався на 28%, на відміну від тих, хто вживав такі страви не більше 4 разів на місяць.
Фахівці з Гарвардського університету закликають людей не помилятись і визнати, що відмова від червоного м’яса на користь курки і риби не допоможе їм уберегти себе на 100% від виникнення діабету II типу, якщо вони дуже часто готують м’ясо на відкритому вогні. Науковці переконані: нове дослідження дозволило зрозуміти, що цукровий діабет може виникати не тільки при вживанні певних продуктів, але й залежно від способів їх приготування.
Нагадаємо, що в результаті попередніх досліджень, які ініціювала Всесвітня організація охорони здоров’я, фахівцями з 10 країн був виявлений зв’язок між розвитком раку й обсягом споживаного червоного м’яса.
Наприклад, якщо кожен день їсти червоне м’ясо хоча б на 100 г більше визначеної норми, то ризик раку кишечника збільшується на 17%. На 18% зростають ризики виникнення онкології при вживанні 50 г копченостей, сосисок або солоного м’яса.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».