Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Березень 2018 17:17

Антибіотики знижують ефективність лікування раку

Rate this item
(0 votes)

Антибіотики часто призначають лікарі при інфекціях, що виникли у пацієнтів після хіміотерапії.
Однак учені Медичного коледжу Джорджії в Університеті Августи дійшли висновку, що негативний вплив антибіотиків на мікробіоту кишечника стримує активацію Т-клітин, що борються з раком.
Науковці вважають, що пацієнтам для профілактики і лікування призначають занадто багато ліків. Таким чином Т-клітини, ключові агенти імунної реакції, стають менш активними і, отже, деякі методи лікування не досягають бажаного результату.

Так, дослідження підтвердили недавні висновки про те, що змінена мікробіота кишечника впливає на здатність препаратів боротись із саркомою — рідкісним видом раку сполучної тканини. За словами вчених, деякі схеми хіміотерапії розраховані на бактерії кишечника та їх стимуляцію імунної системи для боротьби з раком.
Однак якщо знищити мікробіоту кишечника антибіотиками, це зменшує ефективність хіміотерапії, стверджують дослідники.
Необхідні подальші дослідження для з’ясування впливу антибіотиків на результати терапії Т-клітинами, щоб дати клініцистам і пацієнтам більше інформації про те, як найкраще маневрувати лікуванням, додали вони.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».