Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Лютий 2018 11:20

Будь-яка людина може зіткнутися з проблемою погіршення пам'яті та уваги

Rate this item
(0 votes)

Це може бути викликано нестачею вітамінів в організмі. Виправити проблему нескладно. Головне — додати до раціону продукти, які містять необхідні для хорошої пам’яті і концентрації вітаміни.
Ві­та­мін В1. При нестачі цього вітаміну людина постійно відчуває себе втомленою, вона схильна до депресії і страждає від безсоння. Щоб отримувати необхідну кількість вітаміну В1, необхідно додати до раціону арахіс, волоський горіх, фундук, неочищені злаки і м’ясо.

Ві­та­мін В3. Цей вітамін важливий тим, що він не тільки допомагає зберегти гарну пам’ять, але й запобігає виникненню інсульту за рахунок зниження рівня вмісту холестерину. Цей вітамін міститься у морській рибі, печінці і горіхах. Однак налягати на ці продукти не варто, оскільки надлишок вітаміну В3 може пошкодити печінку.
Ві­та­мін В6. Він відповідає за синтез нейромедіаторів. Відновити його нестачу можна, якщо вживати насіння, овочі, м’ясо і пивні дріжджі.
Ві­та­мін В12. Цей вітамін дуже важливий для здатності запам’ятовувати, оскільки він бере участь у процесі синтезу ацетилхоліну. Вітамін є у м’ясі, морепродуктах і молоці.
Фо­лі­єва кис­ло­та (ві­та­мін В9). Під час вагітності майже всім жінкам призначають фолієву кислоту, оскільки вона допомагає не допустити розвитку дефектів спинного і головного мозку в немовляти. Однак цей препарат корисний людині у будь-якому віці для відмінної пам’яті та вміння концентруватися. При її нестачі людина впадає в депресію, її переслідує почуття тривоги. Заповнити нестачу фолієвої кислоти можна, вживаючи всі овочі темно-зеленого кольору, бобові та неочищені зернові.
Одне слово, щоб пам’ять людини не погіршувалася, потрібно повноцінно харчуватися, оскільки важливі для хорошої пам’яті білки, мінерали, моно- і полісахариди, глюкоза, залізо, магній, цинк, антиоксиданти, амінокислоти містяться у багатьох продуктах.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».