Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Лютий 2018 11:00

Болі у спині усунуть антибіотики

Rate this item
(0 votes)

У 40% випадків людину можна позбавити від хронічного болю у спині за допомогою антибіотиків. Такою сенсацією поділилися фахівці, які працюють в університетах Бірмінгема і Південної Данії. Результати дослідження були розміщені в European Spine Journal.
Науковці, котрі працюють у сфері неврології, зазначають, що відкриття їхніх колег заслуговує на Нобелівську премію. Дослідники виявили зв’язок між постійними болями в спині та інфекцією, яку провокує бактерія, що викликає вугровий висип. Ученим удалося з’ясувати, що антибіотики, які призначають при лікуванні цієї інфекції, здатні взяти гору над хронічним болем у спині й усунути супутні йому проблеми.
Відкриття унікальне тим, що терапія антибіотиками може замінити хірургічне втручання, за допомогою якого традиційно усувають хронічні болі в спині. Якщо наступні випробування зможуть підтвердити ефективність результатів дослідження європейських фахівців, то велика кількість людей зможе позбутися від болів, які переслідують їх протягом тривалого часу і не дають жити повноцінним життям.
У підсумку першого дослідження вчені виявили, що в 40% випадків бактерії, які з’являються в зміщених міжхребцевих дисках, є причиною запальних процесів і, відповідно, больових відчуттів.
Раніше вважалося, що подібні бактерії мало пов’язані з виникненням болю в спині. Однак лікування антибіотиками хворих із контрольної групи виявилось ефективним на 80%.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».