Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 25 Сiчень 2018 17:39

Від післяпологової депресії лопоможе спів

Rate this item
(0 votes)

Ма­ми, які страж­да­ли на піс­ля­по­ло­го­ву де­пре­сію, що від­ві­дува­ли зі сво­їми но­во­на­ро­дже­ни­ми діть­ми гру­по­ві за­нят­тя зі спі­ву, знач­но швид­ше по­збу­ва­ли­ся від симп­то­мів за­хво­рю­ван­ня.
Результати дослідження були розміщені у Британському журналі психіатрії.
Фахівці працювали зі 134 мамами, у яких розвивалася депресія після пологів. Жінки були розділені на три групи: перша група брала участь у колективних співах, друга — у творчих заняттях, а третя група отримувала класичну допомогу, в яку могла входити підтримка сім’ї, прийом антидепресантів тощо.

На секціях зі співу мами розучували колискові, дитячі пісні різних країн світу і складали свої власні на тему материнства. У цій групі жінки з післяпологовою депресією, від помірного ступеня до важкого, справлялися з багатьма симптомами значно швидше, ніж інші мами, які брали участь в експерименті.
Варто зазначити, що всі жінки відчули поліпшення приблизно через 10 тижнів терапії. Однак 35% учасниць з першої категорії повідомляли про зменшення кількості й тяжкості симптомів депресії вже до 6го тижня.
Глава дослідження доктор Розі Перкінс повідомила: незважаючи на те що їх відкриття вельми скромне, воно має велике значення, оскільки дозволяє швидше усунути неприємні симптоми у жінок, котрі недавно народили.
Колективне виконання колискових і дитячих пісень є простим і легким заняттям, проте воно дозволяє жінкам за більш короткий термін залишити неприємний період життя позаду і повернутися до нормального життя.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».