Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Липень 2016 17:16

Лікування раку без операцій

Rate this item
(0 votes)

Науковець університету штату Техас доцент Метью Гдовин запатентував безпрецедентний метод знищення ракових клітин. За дві години застосування технологія дозволяє знищити близько 95 відсотків ракових клітин.
Фахівець упевнений, що його технологія може допомогти пацієнтам із неоперабельними або важкодоступними пухлинами, а також маленьким пацієнтам із тяжкими онкологічними захворюваннями.
Новий метод лікування раку передбачає введення у пухлину хімічної сполуки — нітробензальдегіду. Ця речовина дифундує у тканині пухлини, створюючи всередині ракових клітин кисле середовище. Після такого втручання злоякісні клітини самоліквідуються. Метод уже був випробуваний на пацієнтках із потрійним негативним раком грудей — одним із найбільш агресивних видів раку.

Після одноразової обробки в лабораторії пухлина зменшилася, а шанси на виживання пацієнтів збільшилися вдвічі. Гдовин сподівається, що його неінвазивний метод лікування раку буде ефективним при лікуванні важкодоступних пухлин, наприклад, у стовбурі мозку, аорті або хребті.


Учені назвали «вбивчі» професії

Науковці зі США провели низку експериментів і зробили висновок, що діяльність людини, а саме місце роботи, дуже сильно впливає не тільки на стан її здоров’я, а й на тривалість життя. Американські фахівці визначили професії, здатні «вбити» людину, повідомляють svopi.ru.
Проведені дослідження показали, що серед людей, які можуть раптово померти, ті, котрі працюють у сферах продажу, підтримки клієнтів і техобслуговування. А люди, що посідають управлінські щаблі, мають найнижчі рівні ранньої смертності від несподіваного захворювання серця.
Під час проведення експериментів спливли нові цікаві факти, пов’язані з діяльністю людини. Наприклад, з невідомих поки причин, більшість поліцейських і пожежних страждають на ожиріння, а в 70 відсотків працівників сфери продажів і підтримки є нездорова харчова пристрасть. Крім того, чверть працівників, пов’язаних із транспортом, вживає алкогольні напої та є затятими курцями.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».