Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Березень 2016 20:15

Йога проти аритмії

Rate this item
(0 votes)

Науковці Каролінського інституту стверджують, що заняття йогою покращують самопочуття хворих на пароксизмальну миготливу аритмію.
Припущення спеціалістів підтверджують результати досліджень: після занять йогою у хворих нормалізується ЧСС (частота серцевих скорочень) і знижується тиск.
Пароксизмальна форма фібриляції передсердь не дозволяє людям жити так, як вони б хотіли, — цей стан супроводжується болем у грудях, задишкою і запамороченням.
Виявилося, що всього година занять йогою на тиждень робить істотний вплив на покращення загального стану хворих на миготливу аритмію.

За час проведення дослідження — 12 тижнів — хворі значною мірою покращили свої фізіологічні показники: знизилася ЧСС, артеріальний тиск, нормалізувався психічний стан.
Регулярна практика йоги дозволила хворим поліпшити координацію рухів, а уповільнене дихання, характерне для занять, підвищило емоційну оцінку свого стану.
За словами вчених, йога повинна використовуватися як допоміжна терапія при складних серцевих захворюваннях.


ПОГАНИЙ СТАН ЗУ­БІВ ТА ЯСЕН — ШЛЯХ ДО ХВО­РО­БИ АЛЬ­ЦГЕЙ­МЕ­РА

Захворювання ясен та зубів безпосередньо пов’язані з більш інтенсивною швидкістю когнітивних порушень у людей з хворобою Альцгеймера.
Такого висновку дійшли фахівці Товариства вивчення хвороби Альцгеймера.
На думку вчених, дотримання гігієни порожнини рота і підтримання здорового стану зубів допомагає уповільнити розвиток слабоумства.
Реакцією організму на запалення ясен є зниження активності мозку.
Процес запалення викликає збільшення імунних клітин у мозку і асоціюється з хворобою Альцгеймера.
Згідно з дослідженнями фахівців Королівського коледжу Лондона і Університету Саутгемптона люди з низькими когнітивними здібностями, як правило, мають поганий стан ясен і зубів.
Особливу увагу вчені радять звернути на періодонтит.
Саме ця хвороба, за словами дослідників, сприяє шестиразовому збільшенню швидкості когнітивних порушень.

 

ДАТЧИК ВІД TOSHIBA ВИЯВИТЬ ІНФЕКЦІЮ АБО ВІРУС МЕНШ НІЖ ЗА 12 ГОДИН

Японський електронний гігант Toshiba у співпраці з Університетом Осаки розробив датчик, який виявляє віруси та інфекції за рекордно короткий час.
Швидка діагностика, на думку вчених, допоможе запобігти розвитку важких симптомів, а також знизити ймовірність зараження оточуючих. Пристрій працює за принципом ампліфікації гена, на яку в лабораторії потрібно близько двох діб, а датчик виконує це завдання за 12 і менше годин.
Запуск масового виробництва діагностичного датчика Toshiba Medical Systems планує на 2017 рік. Очікується, що вартість пристрою не перевищить 9 доларів за одиницю.
Інші японські компанії також працюють у напрямку розробки ефективних технологій діагностики, у тому числі і Konica Minolta, яка спільно з Інститутом медичних наук Tokyo Metropolitan винайшла систему для виявлення вірусу грипу. Технологія даного тесту аналогічна тесту на вагітність.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».