Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Лютий 2016 11:43

Самотність – руйнівна проблема охорони здоров'я

Rate this item
(0 votes)

Чиновники Англії стверджують, що така проблема, як самотність серед людей літнього віку, може створювати підвищену напруженість у сфері державних послуг. Вони попереджають, що її слід розглядати як проблему суспільної охорони здоров’я.
Більш ніж половина всіх людей у віці 75 років і старших у Великобританії на сьогодні мешкають поодинці. Варто зазначити, що ця проблема актуальна не тільки для країн Європи, а й для всього світу.
Науковці довели, що самотність збільшує ризик високого кров’яного тиску, 64% самотніх людей стикаються з ризиком розвитку деменції.

Чиновники зазначають, що самотність має бути визнано як одну з основних проблем громадської охорони здоров’я. Вони побоюються, що розвиток цієї «епідемії» серед літніх людей може накопичувати подальшу напруженість у сфері медичних послуг, якщо не буде вжито заходів. Це пов’язано з тим, що такі люди потребують соціальної допомоги та уваги лікарів загальної практики.
Асоціація місцевого самоврядування (The Local Government Association, LGA) оцінює близько мільйона британців у віці понад 65 років, які борються із самотністю. За оцінками недавнього дослідження в США, у людей без соціальних стосунків шансів померти рано більше на 30%.
Представник громадської охорони здоров’я Великобританії і LGA Іззі Секомбе зазначає: «Вплив самотності може бути руйнівним, дорого коштуватиме і матиме погані наслідки, що порівнюються з курінням та ожирінням. Вона стає дедалі більш важливою проблемою громадської охорони здоров’я».

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».