Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Серпень 2015 12:49

Перфекціонізм може призвести до емоційного вигоряння

Rate this item
(0 votes)

Співробітники, які прагнуть досконалості в роботі, перебувають у надмірному напруженні і можуть страждати від емоційного вигоряння, попереджають британські вчені з університету Бата й університету Йорка.
Перфекціонізм — це надто високі особисті стандарти в поєднанні з суворою самокритикою. Перфекціоністи, зазвичай, сильні і добросовісні люди, які прагнуть досконалості і високих досягнень. Але фахівці виявили, що ця властивість може бути руйнівною та призвести до погіршення продуктивності на роботі.


Дослідження засвідчило, що ця риса характеру тісно пов’язана з вигорянням — синдромом хронічного стресу, що виявляється у перевтомі і зниженні задоволення успіхами. За словами експертів, якщо перфекціоністи будуть не в змозі впоратися з вимогами і невизначеністю на робочому місці, вони відчуватимуть цілу низку емоційних труднощів.
Незважаючи на те, що в суспільстві загалом перфекціонізм вважається чеснотою, результати показують, що ця риса є значною мірою руйнівною. Дослідники вважають, що наслідки перфекціонізму можуть бути керовані, і керівники організацій мають розуміти, що досконалість не є критерієм успіху. Працьовитість, гнучкість і наполегливість є набагато кращими якостями.
В останні роки деякі компанії, в тому числі компанія Google, розробили програму боротьби з перфекціонізмом, винагороджуючи працівників за їх невдачі. Вчені кажуть, що такі методи, які допомагають визнавати невдачі, а також більший акцент на збалансованому трудовому житті можуть допомогти пом’якшити негативні наслідки, пов’язані з перфекціонізмом.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».