Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Серпень 2015 12:47

В Естонії збираються ув’язнювати вагітних за куріння

Rate this item
(0 votes)

Міністерство юстиції Естонії підготувало законопроект, що передбачає покарання для жінок, які свідомо шкодять здоров’ю своєї майбутньої дитини. Куріння під час вагітності та прийом інших небезпечних для здоров’я плоду речовин каратимуться штрафом або тюремним ув’язненням.
Зараз цей документ на узгодженні в уряді. У законопроекті йдеться, що під час вагітності такі дії жінки, як куріння або прийом небезпечних для здоров’я плода речовин, можуть каратися штрафом від 96 до 1600 євро, або тюремним ув’язненням на термін до п’яти років.


У відомстві уточнили: якщо, згідно з чинним законодавством, можуть бути покарані люди, дії або бездіяльність яких призвели до загибелі плоду, то метою підготовленого законопроекту є захист ще не народженої дитини від дій матері, яка свідомо завдає йому шкоди, пише Lenta.ru.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».