Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Травень 2015 17:43

Багатокомпонентна терапія проти суїциду

Rate this item
(0 votes)

Багатокомпонентну терапію, діалектичну поведінкову терапію (ДПТ) орієнтовано на людей, у яких виявлена схильність до самогубства або які ледве регулюють свої емоції та мають кілька серйозних психічних розладів.
ДПТ складається з індивідуальної терапії, навчання навичкам групи, телефонного консультування й методів терапевтичних консультацій команди. Компонент і навички навчальних груп включають у себе домашню роботу. Домашнім завданням для пацієнтів є практика і використання поведінкових навичок, що зустрічаються у повсякденному житті.

З них основні: уважність — повною мірою усвідомлювати, що відбувається у сучасному світі; допуск лиха — навчитися терпіти біль і важкі ситуації; міжособистісна ефективність — бути наполегливим, зберігаючи при цьому почуття власної гідності та гарні стосунки з іншими людьми.
Розробником когнітивної поведінкової терапії є доктор Марша Лінехан зі штату Вашингтон.
Нове дослідження, опубліковане в JAMA психіатрії, вивчає ефективність діалектичної поведінкової терапії для зниження кількості спроб самогубства. У підсумку було виявлено, що приблизно у 99% учасників були розлади особистості або хоча б дві спроби самогубства. Середній вік учасників — близько 30 років.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».