Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Квiтень 2018 16:17

Солов'їний голос Ольги Мельничук завойовує прихильників

Rate this item
(0 votes)

Знайомтеся — Ольга Мельничук, 15-літня вокалістка. Торік стала володаркою Гран-прі Всеукраїнського телевізійного дитячого пісенного фестивалю-конкурсу «Соловейко України», засновником якого є Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна».
На початку березня цього року здобула чергову перемогу у Всеукраїнському конкурсі вокального мистецтва «Пісенна скарбничка». А у Міжнародний день щастя в Музеї Миколи Лисенка відбувся її перший сольний концерт «Солов’їний романс».

Представив юну співачку дідусь — заслужений журналіст України Андрій Мельничук. Юна співачка зачарувала присутніх тембром голосу, зігріла серця слухачів у прохолодний березневий день.

До четвертого класу Оля й гадки не мала, що буде співати. Дівчинка чудово декламувала вірші, та по закінченні початкової школи треба було підготувати номер до урочистого концерту.
Мама Наталія, педагог за освітою, попросила доньку заспівати. Два місяці репетицій принесли перший успіх: пісня у виконанні Олі Мельничук здивувала однокласників, а вчителів розчулила до сліз.
Як кажуть, гени своє взяли. В родині чудово співав дідусь Андрій, а мама Наталія — професійна музикантка й співачка. Свого часу вона закінчила музичну академію по класу бандури та диригування.
Уже коли народила донечку, студіювала в консерваторії оперний вокал, та доля розпорядилась інакше: довелося доглядати за тяжкохворою мамою. Пізніше зрозуміла, що свою душу і вміння треба вкладати в донечку. А це вимагає неабиякої праці й витримки.
Сама ж Оля зізнається, що не так усе було й легко. Щоправда, відчула результат, коли стала лауреаткою Пісенного фестивалю-конкурсу «Соловейко України». Тоді, нарешті, зрозуміла насолоду від співу.
— Мій тато — голландець, — каже Оля, — і завдяки цьому я можу жити в будь-якій країні світу, але моє серце, моя душа завжди залишаються в Україні. Я щаслива, що народилася саме в Києві, який окрилив мене на пісню.
Не співати серед такої краси, маючи голос і талант, — це просто неможливо. Я мрію закінчити Київську музичну академію і співати в Національній опері України.
Оля продовжує навчатися в 26-й київській дитячій музичній школі по класу бандури, а уроки вокалу бере у мами вдома. Її улюблена співачка — Євгенія Мірошниченко, а з композиторів — Джузеппе Верді й Петро Чайковський.
На рахунку вокалістки — понад два десятки музичних конкурсів. Минулого року Оля Мельничук узяла участь в Євразійських музичних іграх в Астані. Ці ігри проводилися вперше і подарували світу переможців, про яких заговорили критики, глядачі, преса.
То була не просто яскрава подія в календарі культурних подій Казахстану, а й навчання. Учасники мали творчі зустрічі й майстер-класи з кращими педагогами і виконавцями з усього світу.
Оля Мельничук за рішенням поважного журі увійшла до переліку переможців у першій категорії, довівши, що Соловейко — співець добра і кохання, символ волі, високого натхнення і неперевершеного таланту.

Людмила ЧЕЧЕЛЬ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».